NEŠTO TU NE ŠTIMA / Ruski tabloid slučajno objavio koliko je zaista Putinovih vojnika poginulo. Oglasio se i urednik spomenutog portala

Image
Foto: Screenshoot Twitter

Rusija je 2. ožujka posljednji put službeno objavila koliko je njihovih vojnika poginulo. Tada je brojka bila 498

21.3.2022.
20:49
Screenshoot Twitter
VOYO logo

Moskovski tabloid povezan s Kremljom pod nazivom Komsomolskaya pravda objavio je da je u invaziji na Ukrajinu život izgubio 9861 ruski vojnik, a njih 16.153 je ozlijeđeno. 

Pozvali su se i na rusko ministarstvo obrane koje takve podatke u javnosti nikad nije objavilo. Čim se informacija proširila Twitterom, tabloid je iz vijesti uklonio odlomak u kojem se spominju ruske žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komsomolskaya Pravda, the pro-Kremlin tabloid, says that according to Russian ministry of defense numbers, 9,861 Russian soldiers died in Ukraine and 16,153 were injured. The last official Russian KIA figure, on March 2, was 498. Fascinating that someone posted the leaked number. pic.twitter.com/LHrBWIQ49z

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Urednik KP-a Vladimir Sungorkin naknadno je rekao za BBC da je informacija rezultat hakiranja i rekao da će list objaviti objašnjenje kasnije.

Podsjetimo, Rusija je 2. ožujka posljednji put službeno objavila koliko je njihovih vojnika poginulo. Tada je brojka bila 498. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo