bila je u šoku / Ruski vojnik osvanuo na ukrajinskoj stranici sa zarobljenim vojnicima, njegova sestra rekla: 'Nisam znala da je tamo'

Image
Foto: AP Images

Ukrajina požuruje članove obitelji zarobljenih Rusa da ih kontaktiraju i protestiraju protiv uključenosti njihove zemlje u rat

28.2.2022.
9:13
AP Images
VOYO logo

Ukrajinski dužnosnici objavili su desetke videa na kojima su, kako tvrde, zarobljeni ruski vojnici. U jednom od video snimaka objavljenih tijekom nedjelje ujutru na kanalu društvene mreže Telegram pod nazivom 'Nađi svoje', koji je kreiralo ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova, vidno ranjeni vojnik identificirao se kao Leonid Paktišev, zapovjednik snajperske jedinice bazirane u području Rostova, piše Guardian.

Telegram je objavio brojne video snimke i fotografije zarobljenih ruskih vojnika, što je dovelo do burnih reakcija njihovih obitelji koje govore da su bile šokirane saznanjem o sudjelovanju njihovih voljenih u invaziji na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri člana njegove obitelji su za The Guardian potvrdili njegov identitet. The Guardian je razgovarao s tri člana obitelji koji su potvrdili Paktiševljev identitet i kazali da su bili šokirani i zgroženi kada su, gledajući snimku, shvatili da je njihov član obitelj zarobljen.

Image
nada u pozitivan ishod /

U ovu dvoranu su uprte sve oči svijeta: 'U Bjelorusiji je sve spremno za pregovore Rusije i Ukrajine'

Image
nada u pozitivan ishod /

U ovu dvoranu su uprte sve oči svijeta: 'U Bjelorusiji je sve spremno za pregovore Rusije i Ukrajine'

''Dobila sam video s mojim zarobljenim bratom u 2 sata u noći. Bila sam u potpunom šoku. Nisam imala nikakvu ideju da se bori tamo'', kazala je sestra zarobljenog Paktiševa Jelena Polivceva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videu Paktišev, rodom iz gradića na zapadu Sibira, govori kako je vodio tim od tri snajperista. Rusija do sada nije komentirala objavljene video snimke i otkrila je jako malo informacija o stanju vlastitih vojnika koji se bore u Ukrajini. 

Rusko ministarstvo obrane je u nedjelju navečer po prvi puta priznalo da ima "mrtvih i ranjenih vojnika među našim drugovima“, ali dodajući da "broj uništenih (ukrajinskih) nacionalista za sada preteže nad brojem ruskih gubitaka“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana o bratovu sudjelovanju u ničim izazvanoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, Polivceva je rekla da nije "kompetentna“ procjenjivati odluke "vrhovnog zapovjednika“. Ali, kazala je da se nada da će borbe uskoro prestati.

''Nitko to ne treba, niti Ukrajina niti Rusija. Vjerujem da možemo doći do sporazuma na miroljubiv način kako naši sinovi, braća i očevi ne bi morali umrijeti'', komentirala je Polivceva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polivceva je zadnji puta razgovarala s bratom tijekom novogodišnjih praznika. 

''Vidjela sam da nije na mreži i bila malo zabrinuta zbog toga. Sada se jako brinem, nisam spavala cijelu noć, moja djeca plaču, naša majka je u kritičnom stanju'', rekla je za Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina požuruje članove obitelji zarobljenih Rusa da ih kontaktiraju i protestiraju protiv uključenosti njihove zemlje u rat.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo