OSUDE SA SVIH STRANA / Sankcije, stradavanja, Zelenski moli za pomoć. 39 dan invazije Rusi razorili rafinerije, snimke iz oslobođene Buče obilaze svijet

Odesa je u fokusu ruskih snaga jer bi, ako bude zauzet, omogućio Moskvi da izgradi kopneni koridor do Pridnjestrovlja

3.4.2022.
18:37
VOYO logo

Ruske su rakete jutros razorile skladišta nafte i rafineriju lučkog grada Odese na jugu Ukrajine. Crni oblaci nadvili su se na grad. Baš kao i u Buči gdje je nad civilima, tvrdi kijevski gradonačelnik - počinjen genocid! Na "neopisive strahote" ukazuje i šefica Europske komisije koja Rusiji uvodi dodatne sankcije.

Zvukovi eksplozija popraćeni oblacima crnog gustog dima i vatre probudili su jutros stanovnike Odese Žrtava nema, ali pogođen je jedan od ključnih infrastrukturnih objekata grada, potvrđuju to i Rusi.

"Jutros su visokoprecizne rakete iz mora i zraka uništile rafineriju i tri skladišta goriva u blizini grada Odese iz kojih se gorivom opskrbljivala skupina ukrajinskih vojnika u smjeru Mikolajiva", rekao je Igor Konašenko, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Odesa na obali Crnog mora glavna je ukrajinska luka i baza mornarice. Grad je u fokusu ruskih snaga jer bi, ako bude zauzet, omogućio Moskvi da izgradi kopneni koridor do Pridnjestrovlja, odcijepljene pokrajine Moldavije u kojoj se nalaze ruske snage. One pak jačaju taktiku na jugu zemlje. Iz Kijeva su, nakon šest tjedana razaranja otišli.

"Naši branitelji nastavljaju vraćati kontrolu nad zajednicama u regijama Kijev i Černihiv. Jačamo obranu u istočnom smjeru i u Donbasu. Svjesni smo da neprijatelj ima rezerve za povećanje pritiska na istoku", kaže ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Ukrajinske snage preuzele su kontrolu nad gradom Bučom u kijevskoj regiji, no ruski vojnici iza sebe ostavili su prizore koji lede krv u žilama, a gradonačelnik Kijeva Kličko kaže to je o genocid. Mučne snimke tijela na ulicama grada obilaze svijet.

"Među žrtvama ruskih zločina su silovane žene koje su pokušali spaliti, ubijeni službenici lokalnih samouprava, ubijena djeca i stariji sugrađani, ubijeni muškarci čije su ruke bile vezane", tvrdi Oleksij Arestovič, savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tijela civila posvuda /

Svijet užasnut zločinima u Buči i Irpinu: 'Dio arsenala su silovanja žena pred djecom'. Ukrajinci poručili: 'Gori su od ISIL-a'

Image
tijela civila posvuda /

Svijet užasnut zločinima u Buči i Irpinu: 'Dio arsenala su silovanja žena pred djecom'. Ukrajinci poručili: 'Gori su od ISIL-a'


Ukrajinci tvrde da je gotovo 300 civila zakopano u masovne grobnice. I dok predsjednica Europske komisije traži hitnu istragu zločina, Zelenski poručuje, zbog branitelja Ukrajina je dobila vrijeme, ali nije dobila dovoljno vojne pomoći sa Zapada.

"Svaka ruska raketa koja pogodi naše gradove i svaka bomba koja je bačena na naš narod i našu djecu, samo dodaje crnu mrlju na povijest koja će opisivati ​​sve one o kojima je ta odluka ovisila, odluka hoće li pomoći Ukrajini modernim oružjem", navodi.

Operaciju izvlačenja civila iz Mariupolja Crveni križ nastavlja i ističu - situacija je opasna i brzo se mijenja. Rusija je optužila Crveni križ da je loše pripremio evakuaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo