Moskva reagirala / Šeler o '200 hrvatskih plaćenika u Ukrajini': 'To je smiješno, ne možete skupiti toliko Hrvata da prosvjeduje za veće plaće na Jelačić trgu'

Denis Šeler kao dragovoljac proveo je šest godina u Ukrajini i kaže kako ga je iznenadio otpor koji je pružio narod. Zadnja tri dana, kaže, Rusi rade odmazdu nad civilima

3.3.2022.
17:54
VOYO logo

Nakon što je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je agenciji Tass da se oko 200 plaćenika iz Hrvatske pridružilo ukrajinskim borcima te da je zbog toga vojni ataše hrvatskog veleposlanstva u Moskvi pozvan u rusko ministarstvo obrane, sve je komentirao Denis Šeler koji je šest godina proveo u vojsci u Ukrajini i vratio se lani. 

Za njega, kaže, to je sve smiješno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glupost, kakvih 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajini? To je apsurd, očito imaju bujnu maštu. Ne možete skupiti 200 Hrvata Jelačićevu trgu koji bi prosvjedovali za povećanje plaća, kamoli da idu u drugu zemlju", komentirao je za RTL.hr.

Nastavio je da nitko nije išao u Ukrajinu, bilo organizirano, bilo "na svoju ruku". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RTL DOZNAJE /

U Ukrajinu ide i veća skupina hrvatskih veterana. Analitičar upozorava, osvajanje Kijeva od strane Rusije bit će Vukovar na stotu

Image
RTL DOZNAJE /

U Ukrajinu ide i veća skupina hrvatskih veterana. Analitičar upozorava, osvajanje Kijeva od strane Rusije bit će Vukovar na stotu

"Jedino što je postojao poziv ukrajinskog predsjednika da im se pridruže svi dobrovoljci iz drugih zemalja pa je tako par mlađih dečki krenulo, ali su ih vratili s granice. Za sada nemam informaciju da je itko od naših u Ukrajini", rekao nam je.

Na pitanje s koje su ih granice vratili, odgovorio je da nije siguran, ali da je to informacija koju ima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da je bilo zainteresiranih da odu u Ukrajinu, da su i njega pitali, ali da im je odgovorio da "ne zna ništa o tome i da ne brije na to". 

"Netko u afektu i kaže da bi išao, kad gori u njemu želja, ali kada to treba napraviti, realnost postane drugačija", govori nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i poziv vojnog atašea hrvatskog Veleposlanstva u Moskvi u rusko Ministarstvo obrane. 

"Hrvatska im je jako zanimljiva i misle da će napraviti neki pritisak na hrvatskog premijera. Hrvatska je poslala pomoć Ukrajini, odobrila je dolazak izbjeglica. Stali smo na stranu Ukrajine kao i cijela Europa te svijet. Rusi ovime žele potpiriti vatru i strašiti Hrvatsku. No informacija da je netko od naših otišao, glupost je, nonsense i iskreno mi je smiješno", rekao je Šeler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij prije nekoliko dana pozvao je preko društvenih mreža da se svi, koji žele iz drugih zemalja, pridruže obrani Ukrajine.

"To je bio otvoreni poziv, nema tu nikakve plaće, o kakvim plaćenicima ovi govore? To je smiješno", još jednom je komentirao istup glasnogovornika ministarstva obrane Rusije Konašenkova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeler je u Ukrajini bio u vojsci kao dobrovoljac, vratio se lani i kaže da je u kontaktu s ljudima u toj zemlji te je prokomentirao stanje. 

"Rusija nije uspjela u naumu da u par dana osvoji zemlju, Ukrajinci pružaju veliki otpor. Koliko sam upućen, Rusi imaju velike gubitke i zadnja tri dana jedino što se događa je odmazda prema civilnom stanovništvu koje raketiraju topništvom", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da je ponosan na "dečke u Ukrajini". 

"I očekivao sam da će se dobro boriti, ali najviše me iznenadio narod, kako su se suprotstavili. Ranije sam skretao pažnju da ukrajinska vojska nije ona iz 2014., sada je to druga priča, ulagali su u sebe osam godina. I zato me ne iznenađuje otpor koji su pružili. Ali kako se narod organizirao... Malo sam se i ja iznenadio", rekao je naš sugovornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Konašenkov rekao je da je u Ukrajini "200 plaćenika koji su stigli preko Poljske i koji su se pridružili jednoj od bojnih nacionalista na jugoistoku Ukrajine".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo