'komercijalne namjere' / Šest mjeseci od početka invazije u Ukrajini promjena! Zrakoplovni prijevoznik vraća se u Moskvu, u Ukrajinu McDonald's

Image
Foto: Shutterstock

Rusija je još uvijek izolirana od međunarodne zajednice, ali...

11.8.2022.
18:29
Shutterstock
VOYO logo

Ruska invazija na Ukrajinu približava se šestom mjesecu. Rusija je još uvijek izolirana od međunarodne zajednice, a i svjetski poznati brendovi i dalje bojkotiraju zemlju. Zrakoplovne kompanije i države nameću zabrane letova i sankcije...

No jedan zrakoplovni prijevoznik odlučio se za suprotno, javlja CNN. Wizz Air Abu Dhabi najavio je da će ponovno pokrenuti letove iz Abu Dhabija za Moskvu zbog, kako kažu, velike potražnje putnika. Karte će biti u prodaji od 3. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zračni prijevoznik nastavlja s radom u Moskvi kako bi zadovoljio potražnju za putovanjima za putnike koji žele letjeti u i iz Rusije iz glavnog grada UAE. Svi UAE nacionalni zračni prijevoznici trenutno imaju izravne letove za Rusiju", rekao je glasnogovornik kompanije.

Image
15 POSLOVNICA /

U Moskvi se otvara ruska verzija McDonalds'a: Ovo će biti njegov logo

Image
15 POSLOVNICA /

U Moskvi se otvara ruska verzija McDonalds'a: Ovo će biti njegov logo

Dodao je kako sada postaje jasno kako brojne robne marke preispituju svoje odluke, a kako situacija bude odmicala, "pokazivanje vrlina ustupit će svoje mjesto komercijalnim namjerama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zrakoplovna kompanija, naime, ima teško ljeto. Izvršni direktor Wizz Aira József Váradi snimljen je u lipnju kako govori osoblju zrakoplovne kompanije da "prebrodi umor tijekom ljetnog kaosa." Sindikati pilota su se pobunili zbog, kako su rekli, potencijalnih sigurnosnih rizika njegovih komentara.

S druge strane, jedan se brend vratio u Ukrajinu. McDonald's je najavio da će ponovno otvoriti restorane koji su prestali s radom u ožujku, nakon početka ruske invazije, javlja BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lanac brze prehrane nada se da će tim potezom pomoći u vraćanju "malog, ali važnog osjećaja normalnosti". Ponovno otvaranje događat će se postepeno, tijekom nekoliko mjeseci, u Kijevu i zapadnoj Ukrajini, na područjima koja se procijene sigurnima.

Prije početka rata McDonald's je u Ukrajini imao više od stotinu restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intenzivno smo razgovarali s našim zaposlenicima koji su izrazili snažnu želju da se vrate na posao i da naši restorani u Ukrajini ponovno rade, tamo gdje je to sigurno i odgovorno za učiniti", rekao je potpredsjednik tvrtke Paul Pomroy.

McDonald's je u ožujku prekinuo i rad u Rusiji, no u svibnju je tamo prodao većinu svojih restorana lokalnoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo