Uništili ih direktnim udarom / Spriječili atentat na Zelenskog: 'Uništili smo čečensku skupinu ubojica.' Totalno iznenađenje izvor koji je upozorio Kijev

Image
Foto: AP

Iz Kijeva su priopćili da su informaciju o specijalnom odredu poslanom da ubije predsjednika Ukrajine, dobili od - ruskih obavještajaca...

2.3.2022.
8:28
AP
VOYO logo

Tajnik Ukrajinskog nacionalnog vijeća za sigurnost i obranu Oleksiy Danilov kazao je kasno sinoć na državnoj televiziji da su ukrajinske sigurnosne snage dobile informaciju o pokušaju ubojstva predsjednika Volodimira Zelenskog. Vijest prenose brojne zapadne agencije, kao i službeni ukrajinski državni izvori na društvenim mrežama.

"Elitna skupina Kadrovita, koja je došla ovdje s isključivom namjerom da eliminira našeg predsjednika, uništena je direktnim udarom", kazao je Danilov, a onda iznio posebnu informaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam reći da smo informaciju (o skupini poslanoj da ubije predsjednika, op.a.) primili od predstavnika FSB-a koji nemaju želje sudjelovati u ovom krvavom ratu."

"Kadroviti" su inače paramilitarna organizacija iz Čečenije, poznata po brojnim zločinima, odana čečenskom predsjedniku Ramzanu Kadirovu, a koji je pak potpuno lojalan vlastima Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
čečenski borci /

Čečenski vođa tvrdi da su njegove snage raspoređene u Ukrajini i kaže: 'Ruske snage zauzet će gradove bez problema'

Image
čečenski borci /

Čečenski vođa tvrdi da su njegove snage raspoređene u Ukrajini i kaže: 'Ruske snage zauzet će gradove bez problema'

O Kadrovitima i njihovim postrojbama posljednjih dana stizale su što službene, što neslužbene vijesti da ih se šalje u Ukrajinu. Prije tri dana pojavila se vijest da je u Ukrajini ubijen Magomed Tušaev, general specijalnih snaga iz Čečenije.

Navodilo se da je Tušaev poginuo kad su snage Ukrajine kod aerodroma Hostomela otvorile žestoku paljbu po konvoju od 56 tenkova, pritom ga "desetkujući". Među poginulima, navodilo se, bio je i Tušaev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, na samom početku invazije vojske Ruske Federacije na Ukrajinu, u Groznom, glavnom gradu Čečenije, upriličena je smotra elitnih jedinica snaga tamošnjeg predsjednika Kadirova, o čemu je posvjedočilo nekoliko agencija, između ostalog AP sa svojim fotografijama.

O planovima ubojstva Zelenskog se inače u Kijevu upozoravalo još od prvih trenutaka invazije što ju je naredio Putin. U tom kontekstu predsjednik Ukrajine čak je svojim kolegama, šefovima država članica EU-a, prije nekoliko dana poručio da je "ovo možda posljednji put da ga vide uživo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo