'TO JE NEPRIHVATLJIVO' / Švedska televizija tvrdi: 'Ruski avioni s nuklearnim oružjem ušli su u zračni prostor naše države'

Image
Foto: Shutterstock

Izvori švedske televizije tvrde da su dva Suhoja imala nuklearno oružje, a sva četiri aviona poletjela su iz ruske enklave Kaljingrad

30.3.2022.
20:23
Shutterstock
VOYO logo

Ruski borbeni zrakoplovi naoružani projektilima s nuklearnim bojevim glavama navodno su ušli u zračni prostor Europske unije prije nego su ih presreli borbeni zrakoplovi švedskih snaga, tvrdi švedska televizija TV4.

Naime, sve se odigralo 2. ožujka, a TV4 navodi da je formacija od dva Suhoja Su-24 i dva Suhoja Su-27 preletjela Baltik i krenula prema otoku Gotlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori švedske televizije tvrde da su dva Suhoja imala nuklearno oružje, a sva četiri aviona poletjela su iz ruske enklave Kaljingrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojne vlasti nisu željele komentirati informacije o tome da su avioni bili naoružani nuklearnim oružjem.

"Rusko kršenje švedskog zračnog prostora je, naravno, potpuno neprihvatljivo. To će dovesti do čvrstog diplomatskog odgovora Švedske. Švedski suverenitet i teritorij uvijek se moraju poštivati", poručio je švedski ministar obrane, Peter Hultqvist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analizirali smo incident i jasno je da ne možemo isključiti pogrešnu navigaciju, ali sve ukazuje da se radilo o namjernom činu, da su prekršili švedske granice", kazao je načelnik zračnih snaga Carl-Johan Edstrom.

Kršenje zračnog prostora trajalo je oko minutu. Švedska je podigla Gripene koji su fotografirali uljeze, a tako se, navodi TV4, navodno otkrilo da imaju nuklearno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo