TKO JE IŠAO U GOSTE? / Tijekom rata Zelenskog posjetila čitava 'četa' poznatih. Ni nakon 118 dana invaziji se ne nazire kraj

Kao da traje utrka tko će prije od političke, ali i holivudske elite u goste njezinom predsjedniku Zelenskom

21.6.2022.
19:30
VOYO logo

Dok američki predsjednik zaobilazi Ukrajinu, kao da traje utrka tko će prije od političke, ali i holivudske elite u goste njezinom predsjedniku Zelenskom. Premijeri, predsjednici, glumci, pjevači neki su stigli tajno, neki više puta, a neke je rat zahvatio baš u Ukrajini.

Holivudski glumac Ben Stiller, koji je kao ambasador UNHCR-a stigao u posjet Ukrajini, predsjedniku je otvorio dušu. "Jedno je vidjeti ovu destrukciju na televiziji ili društvenim mrežama. Drugo je vidjeti je svojim očima, osjetiti sve to. Razgovarati s ljudima…", kazao je Stiller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A predsjednik Zelenski, od početka rata - razgovarao je sa svima. Glumca Seana Penna rat je zahvatio dok je snimao dokumentarac u Ukrajini, Angelina Jolie u Lavov je stigla kako bi se susrela s izbjeglicama, djecom i volonterima.

A megapopularni bend U2 je u Kijevu pjevao - upravo na poziv ukrajinskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
podrška europe /

Scholz, Macron i Draghi obišli Irpin. Medvedev opleo: 'Ljubitelji žaba, kobasa i špageta obožavaju Kijev'

Image
podrška europe /

Scholz, Macron i Draghi obišli Irpin. Medvedev opleo: 'Ljubitelji žaba, kobasa i špageta obožavaju Kijev'

Nisu podršku i pomoć Ukrajini davali samo poznati i slavni. Premijeri Slovenije, Poljske i Češke - prvi su stisnuli ruku Volodimiru Zelenskom.

To je bilo 15.ožujka - i od tada su u Kijev stigli gotovo svi. Lideri Albanije i Crne Gore… Stigao je rumunjski predsjednik, ali i najmoćnija trojka Europe: noćnim vlakom u glavni grad Ukrajine stigli su Macron, Scholz i Draghi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelenski je srdačno pozdravio i španjolskog premijera i dansku premijerku.

Za razliku od supruga, u Ukrajinu je stigla i prva dama SAD-a, Jill Biden, a usred raketnih napada na Kijev - stigao je i glavni tajnik UN-a Antonio Guterres. Svima je zajedničko, osim susreta sa Zelenskim - što su u strogoj tajnosti organizirali put u ratom zahvaćenu Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su u Kijev došli i dvaput - britanski premijer Boris Johnson Zelenskom je predstavio novi paket financijske i vojne pomoći, a čelnica Europske komisije, Ursula Von Der Leyen, pojavila se u više navrata - poglavito zbog kandidature Ukrajine u članstvo Europske Unije.

I Hrvatska je dala svoj doprinos. Premijer Plenković ispred predsjedniče palače rukovao se sa Volodomirom Zelenskim. Posljednji u nizu, i to vlakom, baš danas stigao je premijer Luksemburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Zelenski ima svu podršku svijeta - ali ni nakon 118 dana ratu se ne nazire kraj.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo