STRAVIČNI PRIZORI / U Mariupolju preminula trudnica i njezina beba, a iz Ukrajine tvrde: 'Život je dosad izgubilo 90-ero djece'

Optužili su i poznatu ukrajinsku blogericu da je sve odglumila, a ona se pak javila s tek rođenim djetetom. Ranjene vojnike obišao je predsjednik Volodimir Zelenski

14.3.2022.
20:15
VOYO logo

Iz Mariupolja stiže tužna vijest o smrti trudnice i njezine bebe čije su snimke obišle svijet. Prije pet dana bombardirani su bolnica i rodilište, za koje ruska strana tvrdi da su stožer “ukrajinskih ekstremista”.

Prizori koje su svi vidjeli. Trudnica, čije se ime ne zna, blijeda lica na nosilima. Prebačena je iz bombardiranog rodilišta u Mariupolju u drugu bolnicu.

"Dok smo je reanimirali i obrađivali ozljede, napravili smo carski rez i izvadili njezino beživotno dijete. Više od 30 minuta reanimacije nije dalo rezultate. I majku smo reanimirali više od 30 minuta, ali bezuspješno. Oboje su umrli", objašnjava Timur Marin, kirurg iz bolnice u Mariupolju.

Image
19. dan rata /

Četvrta runda pregovora bez rezultata: Kijev je pod paljbom, žrtve rastu, ali i zarobljeni ruski vojnici

Image
19. dan rata /

Četvrta runda pregovora bez rezultata: Kijev je pod paljbom, žrtve rastu, ali i zarobljeni ruski vojnici


Dok su mnogi završili u masovnim grobnicama, po njihova su tijela uspjeli doći suprug i otac. Liječnici i sestre rade u improviziranom rodilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka je preživjela nakon što je rodilište bombardirano i uništeno. Dovedena je ovamo. Sve su rodilje proživjele toliko toga", kaže medicinska sestra Olga Verešagina.

Rusi tvrde da u rodilištu već dugo nije bilo žena i djece, nego da su ga zauzeli borci bataljuna Azov. Tvrde i da je poznata blogerica Mariana Višegirskaja s trudničkim trbuhom ispred rodilišta sve odglumila. Evo je danas, s malenom Veronikom.

"Ležali smo na odjelima kada su se razletjela stakla, okviri, prozori i zidovi. Ne znamo kako se to dogodilo. Bili smo na našim odjelima, neki su se imali vremena zaštititi se, drugi nisu", tvrdi Mariana Višegirskaja, majka iz Mariupolja. 

U bolnici sjeverno od Kijeva, borba za život. Volodimir Adamkovič, ranjen je u trbuh nakon što je granata doletjela u njegovu kuću. Noć je proveo u skloništu, pa tek iduće jutro stigao do bolnice.

"Uletjelo je u stan kroz prozor dok su moja žena i osmogodišnje dijete bili u krevetu. Ja sam bio ustao", rekao je Adamković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga i dijete su neozlijeđeni.

"Čak 80 % pacijenata su civili koji su stradali od bombardiranja Velike Dimerke, a ovih troje ljudi su bili u automobilu koji je nagazio minu", objašnjava Valentin Bagnjuk, glavni liječnik u bolnici u Brovariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ukrajinski predsjednik sinoć je posjetio ranjene vojnike u bolnici.

Selfi s vojicima, pa dodjela medalja. Razgovarao je i s osobljem o potrebama bolnice u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio im je svima da ozdrave.

Bombardiranje bolnice već je nazvao zvjerstvom, uz ubijene vojnike i civile, Ukrajina tvrdi da je život izgubilo 90-ero dječaka i djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo