iz 64. brigade / Ukrajina objavila slike 'ruskih koljača', tvrde da su odgovorni za masakr u Buči: 'Nagrađeni su i vraćeni na ratište'

Image
Foto: Twitter

Masakr u Buči najveći je zločin ruske vojske za koji trenutno postoje konkretni i neovisno potvrđeni dokazi

28.4.2022.
21:05
Twitter
VOYO logo

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je na svom Twitteru slike 10 vojnika za koje tvrde da su "ruski koljači", odgovorni za masakr u Buči.

"Deset ruskih koljača iz 64. brigade je identificirano te su imenovani osumnjičeni za počinjenje masakra u Buči. Ova brigada nagrađena je za svoje zločine, nakon čega se vratila na ratište. Ovi zločinci ne smiju izbjeći pravdi", stoji na Twitteru ukrajinskog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je ranije ovog mjeseca identificirala i čovjeka za kojeg tvrdi da je glavni odgovorni za masakr u kojem je ubijeno oko tisuću ukrajinskih civila. Riječ je o Azatbeku Omurbekovu za kojeg kijevski obavještajni izvori kažu da je vodio 64. odvojenu motoriziranu brigadu koja je okupirala regiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski aktivisti i internetski istražitelji tvrde da su otkrili njegove snage, koje su inače stacionirane na dalekom istoku Rusije, kao i nekoliko drugih ruskih vojnih skupina. Njegova dob nije otkrivena. Prema ukrajinskim vlastima, "mesar iz Buče" je u bijegu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je zbog masakra u Buči Ruskiju optužila za genocid, a EU i većina zapadnih zemalja priuznale su da postoje dokazi koji upućuju da se radi u zločinu ruske vojske. Moskva pak i dalje negira odgovornost te tvrdi da su leševi po ulicama Buče "namješteni" i da oni nemaju veze s tim.

Tehnološka kompanija Maxsar je međutim objavio satelitske snimke na kojima se vide ubijeni civili na ulicama i za vrijeme ruske okupacije. Tijela su pronađena na istim mjestima kada su ukrajinske snage ušle u Buču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo