REAKCIJA OKO TWEETA / Ukrajina osudila ruske pozive na vješanje boraca Azova: 'U 21. stoljeću samo divljaci i pozivaju na smrt'

Image
Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ocijenjen je kao 'kršenje pravila Twittera o govoru mržnje', no ipak je ostao dostupan korisnicima jer je to u interesu javnosti

30.7.2022.
16:29
Russian Defense Ministry Press Service via AP
VOYO logo

Ukrajina je u subotu osudila ruske pozive na "vješanje" ili "ponižavajuću smrt" za borce iz ukrajinske pukovnije Azov, dan nakon napada na zatvor u kojemu su bili zatočeni neki od njih i u kojemu je ubijeno više od 50 ljudi.

"Pročitajte ovo kad vam kažu da se Rusija ne smije izolirati. Nema razlike između ruskih diplomata koji pozivaju na pogubljenje ukrajinskih ratnih zarobljenika i ruskih trupa koje to čine u Olenivki. Svi su oni sukrivci za ove ratne zločine i svi odgovorni moraju biti uhićeni", tvitao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je njegova reakcija na tweet što ga je u petak navečer na engleskom jeziku objavilo rusko veleposlanstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Image
žestoke borbe /

Ukrajina tvrdi: 'Ubili smo desetke ruskih vojnika u Hersonu. Grad je odsječen'

Image
žestoke borbe /

Ukrajina tvrdi: 'Ubili smo desetke ruskih vojnika u Hersonu. Grad je odsječen'

Ocijenjen je kao "kršenje pravila Twittera o govoru mržnje", no ipak je ostao dostupan korisnicima jer je to u interesu javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borci Azova zaslužuju da budu pogubljeni, ali ne vatrenim oružjem, nego vješanjem. Oni nisu pravi vojnici i zaslužuju ponižavajuću smrt", stoji u tweetu.

"Rusija je teroristička država. U 21. stoljeću samo divljaci i teroristi mogu na diplomatskoj razini ljudima poručivati da zaslužuju pogubljenje vješanjem", reagirao je u Telegramu Andrij Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelenskij je u petak navečer nazvao bombardiranje zatvora u Olenivki, u regiji Doneck na okupiranom području istočne Ukrajine "namjernim ruskim ratnim zločinom".

Službena Moskva i rusko istražno povjerenstvo optužili su ukrajinske vojne snage da su "američkim projektilima iz sustava Himars namjerno bombardirale zatvor u kojemu su zatočeni pripadnici pukovnije Azov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pukovnija Azov istaknula se u obrani Mariupolja, strateški važnog grada na jugoistoku Ukrajine.

Nakon višetjedne opsade i žestokog otpora u željezari Azovstal, oko 2500 ukrajinskih boraca u svibnju se predalo ruskoj vojsci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo