obrat u ratu / Ukrajinci dronom pogodili sjedište Crnomorske flote? Više od polovice mornaričkih aviona ispalo iz pogona

Image
Foto: Screenshot Twitter

Zapadni dužnosnici kažu da to ima snažan psihološki utjecaj na Ruse koji su sad zauzeli obrambeni stav. Potopljen je i najveći brod flote, krstarica Moskva

20.8.2022.
12:27
Screenshot Twitter
VOYO logo

Sve više snimki i izvješća pojavljuje se o novoj eksploziji na Krimu koja se dogodila u jutarnjim satima. Prema dostupnim informacijama, bespilotna letjelica pogodila je sjedište Crnomorske flote u Sevastopolju. Prema riječima proruskog guvernera Savastopolja, Mihaila Razvožajeva, dron se srušio na krov sjedišta Crnomorske flote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rozvožajev je objavio i sliku na internetu, rekavši da nitko nije ozlijeđen. "Pogođena je točno iznad stožera flote. Pala je na krov i zapalila se. Nisu uspjeli izvesti udar. Bravo, dečki", rekao je. Nekoliko drugih napada dronovima zabilježeno je tijekom noći na Krimu, uključujući jedan na zračnu bazu.

Dalje na sjeveru, u blizini ključnog grada Hersona, Rusi tvrde da su oborili šest ukrajinskih dronova koji su napadali branu hidroelektrane u Novoj Kakhovki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovog tjedna, ruski državni mediji izvijestili su da je zapovjednik crnomorske flote, Igor Osipov, smijenjen u svjetlu nedavnih napada na Krimu. Novinska agencija RIA rekla je da je novi zapovjednik flote, Viktor Sokolov, predstavljen vojnim čelnicima u luci Sevastopolj. Čini se da Moskva trenutno pokušava ponovno naoružati svoju opkoljenu flotu.

Image
INTERNI DOKUMENT /

Izvješće ukrajinske vlade navodno otkriva da je Ukrajina odgovorna za napade na Krim

Image
INTERNI DOKUMENT /

Izvješće ukrajinske vlade navodno otkriva da je Ukrajina odgovorna za napade na Krim

Državni mediji izvijestili su da je admiral Sokolov rekao skupini mladih časnika da će kasnije ove godine dobiti 12 novih brodova, uz dodatna zrakoplovna i kopnena vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je SAD najavila da će poslati novu pošiljku oružja za ukrajinu u vrijednosti od 775 milijuna dolara. Paket uključuje još High Speed ​​​​Anti Radiation Missiles (HARM) za napad na ruske radarske sustave za rakete zemlja-zrak, zajedno s radarskim objektima za rano upozoravanje. Projektili se integriraju u postojeće ukrajinske zrakoplove - Mig-29 - što nije lak zadatak jer su ruske izrade s vrlo različitim sustavima avionike u usporedbi sa zapadnim mlažnjacima.

Komentirajući napade na Krim, zapadni dužnosnici navode kako taj udar ima velike psihološke i operativne učinke na ruske snage-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapadni dužnosnici rekli su da takvi udari na Krim imaju velike psihološke i operativne učinke na moskovske snage. Eksplozije u zračnoj bazi Saki 9. kolovoza i drugi napadi izbacili su iz stroja više od polovice mornaričkih zrakoplova crnomorske flote, rekli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici, koji su s novinarima razgovarali, rekli su da je ruska crnomorska flota svedena na nešto više od obalne flote koja sada mora zauzeti oprezan stav zbog ukrajinskih napada. Flota ima cijenjenu povijest, ali pretrpjela je niz poniženja od početka invazije u veljači.

Dužnosnici su rekli da su ga neuspjesi natjerali da zauzme obrambeni stav. U travnju je Ukrajina potopila vodeći brod flote, krstaricu Moskva. Raketna krstarica s 510 posada predvodila je ruski pomorski napad na Ukrajinu, a njeno potapanje bio je veliki simbolički i vojni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo