Protunapad na jugu / Južni front

Image
Foto: YouTube

Oslobodili su još jedno mjesto oko centra Oblasti Herson, ruske trupe suzabunom oborile vlastitu letjelicu koja je zabunom tukla vlastiti položaj...

27.7.2022.
10:55
YouTube
VOYO logo

Okupacijske ruske vlasti grada Hersona na jugu Ukrajine zatvorile su jedini gradski most preko rijeke Dnjepar nakon baražne vatre ukrajinske vojske, prenosi Reuters vijesti ruskih agencija Interfax i TASS. O tom i još jednom mostu nedavno smo pisali kao o ključnim prometnicama čijim rušenjem vojska Ukrajine namjerava opkoliti okupatorske snage u Hersonu.

Zamjenik proruskog gradonačelnika Hersona Kiril Stremousov kazao je za Interfax da je "most zatvoren za civile", ali da "nije pretrpio strukturalna oštećenja uslijed artiljerijskog udara". TASS pak navodi da su ukrajinske trupe jutrošnji udar na most izvele sustavom HIMARS, što su ga nedavno dobile od SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PLANOVI OKUPATORA ĆE PROPASTI!' /

Do rujna planiraju osloboditi cijelu regiju: 'Da sam ruski vojnik u Hersonu, sad bi me jako bilo strah'

Image
'PLANOVI OKUPATORA ĆE PROPASTI!' /

Do rujna planiraju osloboditi cijelu regiju: 'Da sam ruski vojnik u Hersonu, sad bi me jako bilo strah'

Proteklih dana izvještavali smo o tome da je ukrajinskim snagama na južnom frontu primarni cilj uništenje dva mosta uzvodno preko Dnjepra, rijeke široke 350 metara, zauzimanje brane dalje na sjever i potom precizno artiljerijsko uništavanje svih pokušaja ruskih trupa da poslože pontonske mostove preko rijeke kako bi ponovno uspostavili komunikaciju s gradom koji se nalazi na sjeverozapadnoj obali.

Kad Ukrajinskoj vojsci to uspjelo, ruske trupe s kompletnom opremom našli bi se u totalnom okruženju nasuprot Ukrajinaca koji se polako približavaju gradu okupiranom još u veljači u prvom valu ruskih trupa na Oblast Herson s obližnjeg Krima. Dodatni problem trupama Rusije u ovoj okupiranoj regiji je sve snažniji gerilski otpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Andrijivka je oslobođena i potpuno očišćena od ruskih okupatora."

Riječ je o strateški bitnom mjestu, smještenom u području ratnih djelovanja Oblasti Herson baš s one strane Dnjepra gdje se nalazi velegrad kojega ukrajinske trupe pokušavaju opkoliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik guvernera Oblasti Herson Serhij Hlan rekao je prije nekoliko dana u intevjuu za Ukrajinsku televiziju:

"Možemo reći da će hersonska regija definitivno biti oslobođena u rujnu i da će svi okupatorski planovi propasti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki dan je Forbes citirao stručnjaka za rat s Kraljevskog koledža London Mikea Martina koji je u tim trenucima bio skeptičan o bombardiranju Antonovskijeg mosta, ali je svejedno zaključio:

"Zasad su ga samo izbušili, učinivši ga beskorisnim za tešku logistiku. Ali, da sam ja ruski vojnik u Hersonu, sad bi me već jako bilo strah."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O borbama oko grada Hersona Ukrinform je jutros izvijestio i to da je ruska protuzračna obrana oko Hersona zabunom srušila vlastiti helikopter Ka-52 koji je prethodno u skupini s još dva tukao po ukrajinskim položajima, ali greškom i po ruskima.

Zbog udara i na ruske položaje, prema ukrajinskom izvoru, ruska protuzračna obrana zabunom je otvorila paljbu na vlastite helikoptere koji su se vraćali iz akcije i srušila jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedna gesta dobre volje", bio je komentar ureda za odnose s javnosti ukrajinske vojske tim povodom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo