tvrdi državna granična straža

Ukrajinski branitelji sa Zmijskog otoka koji su Rusima poručili da se je** možda su ipak živi

Prema prvim izvještajima 13 branitelja je poginulo nakon što su odbili predati Zmijski otok, no došle su nove informacije

Image
Foto: Shutterstock
RTL Vijesti/ 27.2.2022. u 9:50

Mnogi se sjećaju ukrajinskih vojnika koji su branili Zmijski otok od ruskog vojnog broda. Slučaj napada na Zmijski otok došao je u fokus javnosti u četvrtak navečer kada je u javnost puštena radio-komunikacija branitelja otoka i ruskog vojnog broda koji je išao prema njima.

''Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbjegnite krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, bombardirat ćemo vas'', kazali su tada s ruskog broda i dobili odgovor ''Ruski brod, je**** se!''. 

Prema prvim izvještajima 13 branitelja je poginulo nakon što su odbili predati Zmijski otok, koji se nalazi 300 km zapadno od Krima, od ruskog zračnog i morskog bombardiranja u četvrtak, javlja Guardian.

U svom obraćanju nakon prvog dana ruske invazije, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio je da će sve vojnike posthumno dodijeliti priznanjem Heroj Ukrajine. 

"Svi vojnici na granici  su herojski poginuli, ali nisu odustali", rekao je tada Zelenski.

Image
čečenski borci

Čečenski vođa tvrdi da su njegove snage raspoređene u Ukrajini i kaže: 'Ruske snage zauzet će gradove bez problema'

Image
čečenski borci

Čečenski vođa tvrdi da su njegove snage raspoređene u Ukrajini i kaže: 'Ruske snage zauzet će gradove bez problema'

No, u nedavnoj izjavi objavljenoj na Facebooku, Državna granična straža Ukrajine rekla je: “Čvrsto smo uvjereni da su svi ukrajinski branitelji Zmijskog otoka možda živi.”

Upravo se čita

Image
nevjerojatno!

Spašavali dijete pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna zbog prebrze vožnje! 'Gledala sam ga kako ostaje bez zraka'

“Nakon što su dobili informacije o njihovoj mogućoj lokaciji, granična služba zajedno s Oružanim snagama Ukrajine provode rad na identifikaciji naših vojnika”, poručili su iz ukrajinske granične policije. 

Rečeno je da su preliminarne informacije da su branitelj možda mrtvi stigle prije nego što su muškarci izgubili kontakt.

"Iskreno se nadamo da će se dečki vratiti kući što je prije moguće. Slava ukrajinskim braniteljima!" navodi se u priopćenju. 

RTL Vijesti/ 27.2.2022. u 9:50

Više s weba

Pročitajte još

Image
gost RTL-a Danas

Tabak o zarobljenom Hrvatu: 'Ne bih bio optimističan da će ga Rusi osloboditi. Ogorčeni su i ljuti'

Više s weba