spreman je boriti se / Ukrajinski veleposlanik u Beogradu: 'Svaki okupator na našem teritoriju dobit će metak u glavu'

Image
Foto: AP

Aleksandrovič je rekao kako planira otići u Ukrajinu pridružiti se obrani zemlje

28.2.2022.
13:37
AP
VOYO logo

Svaki okupator u Ukrajini dobit će metak u glavu, poručio je u ponedjeljak ukrajinski veleposlanik u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič.

On je za beogradsku TV Prva naglasio kako Ukrajina nema drugog izbora osim boriti se i da neće odustati, jer bi u suprotnome to značilo genocid za ukrajinski narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje nije li Ukrajina prepuštena sama sebi, Aleksandrovič je rekao da „što se duže Ukrajina bori, jača je podrška“ međunarodne zajednice i da Ukrajinci osjećaju "solidarnost cijelog svijeta", ali da ne mogu računati i na vojno angažiranje Sjevernoatlanskog saveza.

Istaknuvši da Ukrajina nije članica NATO i da je željela ostati vojno neutralna, Aleksandrovič je rekao da ju je politika ruskog predsjednika Vladimira Putina potaknula da se okrene Alijansi,  ali da je od članstva dijele brojne reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez ruske agresije od prije osam godina Ukrajina nije ni namjeravala učlaniti se u NATO", rekao je Aleksandrovič, podsjetivši na vojnu neutralnost njegove zemlje.

"Rusija ratuje protiv nas već osam godina. Svaki okupator na našem teritoriju dobit će metak u glavu",  rekao je ukrajinski veleposlanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opasku voditelja nije li to preoštar rječnik za jednog diplomata, ukrajinski veleposlanik je naglasio kako je on najprije u ovakvoj situaciji državljanin Ukrajine, pa tek onda diplomat.

Aleksandrovič je rekao kako planira otići u Ukrajinu pridružiti se obrani zemlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo