IZ TJEDNA U TJEDAN / Ured predsjednika Ukrajine počinje dublje analizirati sankcije Rusiji: 'Rusi su našli način kako da ih zaobiđu'

Image
Foto: AP IMAGES

Ne može biti govora o ukidanju, zaustavljanju ili izmjeni sankcija protiv izvršitelja invazije, sve dok se rat ne zaustavi i trupe se ne povuku iz Ukrajine

30.3.2022.
8:23
AP IMAGES
VOYO logo

Andriy Yermak, voditelj Ureda predsjednika Ukrajine, održao je online sastanak s grupom ukrajinskih i međunarodnih stručnjaka koji će analizirati koliki je stvarni učinak sankcija prema Rusiji.

"Danas naši partneri gotovo svaki tjedan izdaju sankcije. One su različite. Neke su već počele raditi i vrlo su utjecajne na Rusiju. A neke izgledaju kao sankcije, ali uopće ne djeluju. Što se tiče neki Rusa, već su našli načina da ih zaobiđu. Sam mehanizam sankcija je vrlo moćan, a naš cilj je da onda te sankcije i budu učinkovite", rekao je na početku sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yermak smatra da je potrebno postići tempo od jednom tjedno da se pritišću sankcije i pritisak protiv Rusije. Prema njegovim riječima, ukrajinski partneri trenutno rade na uvođenju novog paketa sankcija Rusiji. Na meti će biti kritični uvozni lanci, uključujući kontrolu izvoza i sankcije usmjerene na dobavljače koji surađuju s ruskim vojno-industrijskim kompleksom.

Image
I dalje traži strože sankcije /

Zelenski o pregovorima s Rusijom: 'Signali su pozitivni, ali ne utišavaju ruske granate. Jednako se branimo i dalje'

Image
I dalje traži strože sankcije /

Zelenski o pregovorima s Rusijom: 'Signali su pozitivni, ali ne utišavaju ruske granate. Jednako se branimo i dalje'

Šef ureda predsjednika također je napomenuo da ne može biti govora o ukidanju, zaustavljanju ili izmjeni sankcija protiv izvršitelja invazije, sve dok se rat ne zaustavi i trupe se ne povuku iz Ukrajine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši američki veleposlanik u Rusiji i bivši američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael McFaul rekao je da je potrebno preispitati što je učinjeno i osigurati da se Rusiji uvode sankcije na tjednoj bazi uvijek iznova, kako bi se tako pojačao pritisak na Rusiju.

Daniel Fried, bivši koordinator za politiku sankcija State Departmenta, rekao je da postoji potreba da se što više zaustavi ruski izvoz nafte i plina i smanji relevantna dobit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Rostyslav Shurma istaknuo je da je pitanje izvoza nafte najvažnije i najosjetljivije kada je riječ o djelotvornom pritisku na Rusiju i na to se trebaju najviše fokusirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo