Ponovili molbu da uklone slovo 'z' / Veleposlanstvo Ukrajine u Beogradu bez zadrške: 'Možda bi da nismo branili Jugoslaviju 90-ih odavno bili u NATO-u'

Image
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Srbi su u u nekoliko navrata održali prosvjede u znak podrške Putinu, a pritom je isticano i slovo 'Z' koje je postalo simbolom podrške Rusima

30.3.2022.
11:53
AP Photo/Darko Vojinovic
VOYO logo

Veleposlanstvo Ukrajine u Beogradu pozvalo je vlasti da s javnih površina uklone simbole kojim podržavaju Ruse u invaziji na Ukrajinu, takozvano slovo "Z".

"Svim predstavnicima vlasti Srbije još jednom skrećemo pažnju na slovo ‘Z’, kojim obiluju zidovi, automobili, pa i tenk na stadionu, i koje za Ukrajince znači uzvik ‘Ubij Ukrajinca'", naveli su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirali su i navode ministra unutarnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji je rekao da se "ne sjeća da je Ukrajina tražila od NATO-a da prekine agresiju na Srbiju" i da "ne može pronaći potpis Ukrajine kojim se NATO osuđuje za agresiju i za kršenje međunarodnog prava". Govore kako je Kijev 1999. godine zahtijevao prekid bombardiranja Jugoslavije te kako je njihova suradnja s NATO-om u to vrijeme bila sputana stavom Ukrajine.

"A možda bi, da Ukrajina tada nije požurila braniti Jugoslaviju, odavno postala članica NATO-a i ne bi sada bila žrtva agresije Rusije", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo