ŠTO SE DOGAĐA NA ISTOKU? / VIDEO Kadirov: 'Ušli smo u Lisičansk'; Ukrajina: 'Rusi nisu zauzeli grad, nismo odustali od borbe'

Image
Foto: Screensgot/Twitter

Ukrajina tvrdi da je grad pod intenzivnim ruskim granatiranjem te inzistira na tome da grad nije zauzet. S druge strane, ruski separatisti tvrde da su ušli u grad

3.7.2022.
7:49
Screensgot/Twitter
VOYO logo

Zbog ukrajinskog grada Lisičansk danima se vode žestoke borbe, a ruske trupe, kao i ukrajinske, tvrde da imaju grad pod svojom kontrolom, piše BBC.

Ukrajina tvrdi da je grad pod intenzivnim ruskim granatiranjem te inzistira na tome da grad nije zauzet. S druge strane, ruski separatisti tvrde da su ušli u grad i došli do njegovog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski mediji u isto vrijeme objavljuju video snimke ruskih snaga kako paradiraju ulicama Lisičanska. BBC piše i kako su ruski mediji objavili snimku postavljanja ruske zastave na zgradu uprave, ali to nije potvrđeno.

Sergij Hajda, guverner regije Luhansk, kazao je da nisu odustali od obrane Lisičanska te da se ruske snage približavaju opkoljenom gradu sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodion Mirošnik, predstavnik proruskih separatista u regiji Luhansk, kazao je za rusku televiziju da je Lisičansk stavljen pod kontrolu, ali još nije u potpunosti oslobođen.

U isto vrijeme snimke i slike čečenskih vojnika unutar Lisičanska objavio je i vojni analitičar i bloger Rob Lee, s londonskog King's Collegea. Snimku je napravio Ramzan Kadirov, čečenski vođa koji je jučer i objavio da je Lisičansk potpuno opkoljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo