Pogodak i totalno uništenje / VIDEO Kako su Ukrajinci dronom naciljali i uništili konvoj s protuzračnim sustavima zapadno od Kijeva

Image
Foto: Ministarstvo obrane Ukrajine/YouTube

Volodimir Zelenski u prva dva dana obrane Ukrajine od invazije posebno je isticao hrabrost branitelja malih gradova o kojima direktno ovisi sudbina Kijeva

28.2.2022.
16:04
Ministarstvo obrane Ukrajine/YouTube
VOYO logo

Snimka, očito iz drona, prikazuje dva vojna vozila, opremljena velikim projektilima, i još najmanje njih pet u pratnji na nekoj lokalnoj cesti. Na snimci se vidi da je meta jedno od dva vozila s projektilima. Odjednom eksplozija iz naciljanog središta guta kompletan mali vojni konvoj.

Ministarstvo obrane Ukrajine objavilo je nešto prije ponoći snimku za koju navodi da predstavlja uništenje ruskog BUK M1-2, u regiji Žutomir s istoimenim gradom kao središtem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o ukrajinskoj pokrajini točno zapadno od Kijeva, o području koje se, prema svim raspoloživim vojnim izvorima, još uvijek uspješno brani od prodora ruskih trupa sa sjevera, preko granice iz obližnje Bjelorusije.

BUK M1-2 je protuzračni sustav, kadar balističkim projektilima brzine do 1200 metara u sekundi uništiti metu na udaljenosti do 20 kilometara. Stoga ne čudi oduševljenje ukrajinskih vojnika koje se čuje u pozadini kontrolne sobe drona u trenutku eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo obrane Ukrajine navodi da je dron kojim je uništen ovaj BUK, Bayraktar turske proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kijev je trenutno na udaru sa sjevera i njegovi branitelji uspijevaju zadržati nadiruće snage Kremlja, prema podacima Rochan Consulting, Institute for the Study of War, u predgrađima Višhorod i Irpin.

Ukrajinski branitelji također se drže i u gradu Černihivu, sjeveroistočno od Kijeva i cijelim potezom prema Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogorčene borbe vode se istočno prema granici s Rusijom. Vojska Ruske Federacija, prešavši granicu, uspjela je prodrijeti do gradića Konotop, ali im je u pozadini ostao grad Sumi, nešto veći od Splita, u kojem se vode žestoke borbe i koji se ne predaje.

Predsjednik Volodimir Zelenski tijekom prva dva dana obrane Ukrajine od invazije koju je naredio Vladimir Putin, u nekoliko je navrata isticao hrabrost i odlučnost branitelja ovih nekoliko gradova o čijoj obrani direktno ovisi sudbina Kijeva, prvog i osnovnog cilja kompletne invazije, jer se tamo nalazi državni vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo