blagoslovili oružje i gorivo? / VIDEO Pogledajte što rade ruski svećenici! Ušli u vojni helikopter sa 'Svetim plamenom' i ikonama: 'Putanja prati eksplozije'

Image
Foto: Twitter

Let se odvio u regiji Belgorod, u kojoj ruska vojska drži značajne zalihe goriva i vojne opreme za napade na Ukrajinu

28.4.2022.
17:10
Twitter
VOYO logo

Ruski pravoslavni svećenici posudili su vojni helikopter kako bi preletjeli sa "Svetom vatrom" i ikonama iznad ruskog grada Starog Oskola, koji se nalazi oko 100 kilometara od ukrajinske granice.

Video objavljen u utorak prikazuje dva svećenika u svečanoj odjeći kako drže lampion i ikonu dok lete iznad tog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svećenstvo je preletjelo Stari Oskol s poštovanom Iveronskom ikonom Majke Božje i Blagodatnim Ognjem donesenom sa Groba Svetoga", navodi lokalna web stranica Ruske pravoslavne crkve koja dodaje da su helikopter dobili od vojske.

Plamen je donesen iz Jeruzalema, a svećenicima se pridružilo i nekoliko lokalnih dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stari Oskol grad je u ruskoj regiji Belgorod, u kojoj ruska vojska drži značajne zalihe goriva i vojne opreme za napade na Ukrajinu. Pokrajina Belgorod graniči s ukrajinskim regijama Lugansk, Sumi i Harkiv, u kojima se vode teške borbe od kada je Rusija napala Ukrajinu prije dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako crkva nije rekla koja je svrha ovog leta, nezavisni ruski portal Moscow Times piše da je on "pratio putanju niza eksplozija koje su ovog mjeseca odjeknule skladištima nafte i deponijama streljiva u Belgorodu".

U belgorodskoj su regiji u srijedu odjeknule dvije velike eksplozije, za što je Rusija optužila Ukrajinu. Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov izvijestio je o navodnom napadu na skladište oružja, koji je izazvao veliki požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
brani putina /

Poglavar Ruske pravoslavne Crkve pozvao Ruse da podrže vlasti i rat u Ukrajini

Image
brani putina /

Poglavar Ruske pravoslavne Crkve pozvao Ruse da podrže vlasti i rat u Ukrajini

Ranije ovog mjeseca, Gladkov je optužio Ukrajinu za napad na skladište goriva. Tada je rekao da su dva ukrajinska vojna helikoptera koja su navodno pogodila skladište goriva nakon što su prešla granicu, leteći na maloj visini.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo