Što će sad Kremlj na ovo? / VIDEO Schwarzeneggera: 'Rusi, ne budite kao moj otac koji je jurišao na Lenjingrad!' A onda se obratio Putinu osobno

Image
Foto: Arnold Schwarzenegger

'Ruski vojnici, vi već znate puno od istine koju vam ovdje iznosim. Vidjeli ste to svojim očima. Ne želim da i vi budete slomljeni kao moj otac.' Slijedio je dio za Putina

17.3.2022.
21:56
Arnold Schwarzenegger
VOYO logo

Arnold Schwarzenegger objavio je na svom profilu na Twitteru i drugim društvenim mrežama videoporuku Rusima, svim građanima Rusije, i onima u domovini i onima vani, posebno onima koji sudjeluju u napadu na Ukrajinu.

"Ovu poruku vam šaljem kroz različite kanale kako bih dospio do mojih dragih ruskih prijatelja i ruskih vojnika koji služe u Ukrajini", započeo je uz i engleski i ruski titl, objasnivši im da im se obraća zato što "mnogi od njih ne znaju za grozne stvari koje se događaju, a koje bi trebali znati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je krenuo na stvar, ispričao im je kako je 1961. on, Arnold, kao 14-godišnjak, imao čast upoznati tada "najsnažnijeg čovjeka na svijetu", Jurija Petroviča Vlasova, prvoga koji je uspio iznad glave podići utege od 200 kilograma iznad glave. Nije mogao vjerovati da je imao čast upoznati tog nevjerojatnog Rusa, koji je bio zapravo drag, veseo čovjek:

"Otišao sam doma i, kad sam i sam počeo dizati utege, postavio njegovu fotografiju iznad kreveta na zid kako bi me inspirirao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I love the Russian people. That is why I have to tell you the truth. Please watch and share. pic.twitter.com/6gyVRhgpFV

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je tražio da makne tu fotografiju, jer je bio veteran Drugog svjetskog rata.

"On nije volio Ruse zbog svog iskustva u ratu. Vidite, bio je ranjen u Lenjingradu gdje je nacistička vojska, čiji je on bio dio, činila grozne stvari tom velikom gradu i njegovim hrabrim ljudima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arnold naravno da nije skinuo fotografiju, fućkalo mu se odakle je tko. Gradeći karijeru, upoznao je sve više i više Rusa.

Potom je krenuo na stvar. Rekao im je da im se obraća onako kako je govorio i Amerikancima kad su naoružani prosvjednici krenuli na američki Capitol Hill 6. siječnja 2021., zapravo pokušavajući počiniti državni udar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje takvi trenuci koji su naprosto tako pogrešni da morate o tome progovoriti. E, sad je isto tako s vašom vladom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na to koliko je suludo govoriti o "denacifikaciji" zemlje koja za predsjednika ima Židova, čija su tri strica u Drugom svjetskom ratu pobili nacisti.

"Vidite, nije Ukrajina počela ovaj rat. Nisu niti nacionalisti niti nacisti. Rat su započeli oni koji su na vlasti u Kremlju. Ovo nije rat ruskog naroda", poručio im je i obavijestio ih da se 141 zemlja u UN-u izjasnila da je agresor Rusija i zatražila da se Rusija odmah povuče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Rusiju je glasalo još samo četiri zemlje. Uz katastrofalne scene, koje svi na Zapadu pratimo tjednima, uz podatke o pobijenima, razaranjima, katastrofi Ukrajine na svim razinama, kazao im je da će na kraju oni, Rusi, trpjeti, kazao je i dodao:

"Žao mi je što vam ovo moram reći, poginule su tisuće ruskih vojnika. Uhvaćeni su između Ukrajinaca koji se bore za svoju zemlju i ruskog vodstva koje se bori za osvajanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jeftiniji od borbenih aviona /

'Putinov eksperiment s dronovima', tako o sovjetskom projektilu u Zagrebu i drugim incidentima pišu njemački mediji

Image
Jeftiniji od borbenih aviona /

'Putinov eksperiment s dronovima', tako o sovjetskom projektilu u Zagrebu i drugim incidentima pišu njemački mediji

Prikazao im je scene uništenja ruskih trupa, ukrajinskih gradova, obavijestio ih da je zato Rusiji svijet odrezao najgore sankcije ikad. Ispričao im je da je Putinova administracija ruskim vojnicima govorila da se idu boriti protiv nacista, da će ih u Ukrajini dočekati kao oslobodioce, nekima čak da nisu niti rekli da ih šalju u rat nego na vježbe:

"Ništa od toga nije istina. Činjenica je da su se oni suočili s žestokim otporom Ukrajinaca koji se bore za svoje obitelji i za svoju zemlju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schwarzenegger im je kazao da su ga scene izvlačenja mrtvih, posebno djece, ispod ruševina podsjetile na Drugi svjetski rat:

"Kad je moj otac došao u Lenjingrad, bio je napumpan lažima svoje vlade. Kad je odlazio iz Lenjingrada, bio je slomljen, fizički i mentalno. Proživio je ostatak života u boli, od slomljenih leđa, od gelera koji ga je uvijek podsjećao na te grozne godine i u boli zbog krivnje koju je osjećao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruski vojnici koji ovo slušate, vi već znate puno od istine koju vam ovdje iznosim. Vidjeli ste to svojim očima. Ne želim da i vi budete slomljeni kao moj otac", poručio im je:

"Vaše živote, vaše udove, vaše budućnosti žrtvuju se zbog besmislenog rata kojega je osudio cijeli svijet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A vi koji ste u Kremlju, dajte da vas upitam", obratio se Schwarzenegger vlastima Rusije, uz prikaz Vladimira Putina i Sergeja Lavrova, "Zašto biste žrtvovali te mlade ljude za vlastite ambicije?"

Kazao je da mu je jasno da Rusi generalno ne znaju što se događa, jednako građani kao i vojnici Rusije u Ukrajini, stoga ih je zamolio da mu pomognu širiti istinu o ljudskoj katastrofi u Ukrajini. A predsjedniku Putinu poručio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste počeli ovaj rat. Vi vodite ovaj rat. Vi možete zaustaviti ovaj rat."

Konačno, podsjetio je na tolike Ruse koji su posljednjih tjedana protestirali na ulicama protiv rata u Ukrajini, zbog čega su ih uhićivali, tukli, zatvarali: "Svijet je vidio vašu hrabrost. Znamo da ste propatili kao posljedice svoje hrabrosti… Vi ste moji novi junaci. Vi imate snagu Jurija Petroviča Vlasova. Vi imate pravo srce Rusije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo