SPREMNI ZA NAJGORE / VIDEO Ukrajinske hitne službe provele vježbe u slučaju nuklearne katastrofe. Uključili liječnike, policajce...

Image
Foto: Screenshot

Tim predvođen čelnikom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) krenuo je u srijedu iz Kijeva u rusku nuklearnu elektranu u južnoj Ukrajini koja je izazvala globalnu zabrinutost

31.8.2022.
9:45
Screenshot
VOYO logo

Kako javlja Associated Press (AP), ukrajinske hitne službe u Dnjipru provele su vježbe u slučaju nuklearne katastrofe uzrokovane nesrećom ili curenjem radijacije iz nuklearne elektrane Zaporižje. Fokusirali su se na evakuaciju populacije u slučaju da se elektrana nađe u centru rusko-ukrajinskog sukoba, a kako su istaknule ukrajinske službe, vježbe su važne jer je situacija oko elektrane još uvijek napeta.

Stoga su u vježbe u slučaju nuklearne katastrofe uključeni teoretski, ali i praktični pristupi koji uključuju i upotrebu specifične opreme, uređaja za kontrolu radijacije, dezinfekciju vozila te naposljetku pravovremenu i sigurnu evakuaciju civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AP dodaje kako su u vježbama sudjelovali članovi nacionalne sigurnosti, državne policije, medicinski djelatnici, predstavnici sigurnosnih službi Ukrajine i čelnici vojne administracije.

Pogledajte kako su vježbe izgledale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prema posljednjim informacijama tim predvođen čelnikom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) krenuo je u srijedu iz Kijeva u rusku nuklearnu elektranu u južnoj Ukrajini koja je izazvala globalnu zabrinutost.

Najveća nuklearna elektrana u Europi Zaporižja nalazi se na prvoj liniji bojišta između ruskih i ukrajinskih snaga, a područje je posljednjih dana u više navrata granatirano. Dvije strane optužuju se međusobno za te napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo