Egzotično / Zbog sankcija Rusija ostala bez zapadnih filmova. Umjesto njih, filmovi iz Kazahstana, Kine… predlaže ruski parlament

Image
Foto: screenshot/YT/"Dictator" - trailer

Najveće zapadne filmske kompanije Rusiju su naglo napustile 1. ožujka zbog napada na Ukrajinu. Istog dana ruski distributeri javno su zatražili kraj rata

24.3.2022.
8:46
screenshot/YT/"Dictator" - trailer
VOYO logo

Parlament Ruske Federacije, Duma, odnosno njen Odbor za kulturu, službeno je predložio da se, distribucija zapadnih filmova, bez kojih je Rusija ostala zbog sankcija, diljem zemlje zamijeni distribucijom filmova iz Kine, Kazahstana, Indije i Uzbekistana.

Vijest ruskog TV kanala Настоящее время (Sadašnje vrijeme) prenosi britanski Broadband TV News, specijaliziran za praćenje novosti iz svijeta o digitalnoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je ostala bez distribucije zapadnih filmova otkako su joj EU, SAD i mnoge druge zapadne zemlje uvele teške sankcije zbog napada Rusije na Ukrajinu, koje su ubrzo dovele do odlaska vodećih zapadnih studija poput Sonyja, Walta Disneyja, Paramounta i Warner Bros.

Praktično trenutno otkazana je sva distribucija zapadnih filmova, otkazane su premijere po kinima u Rusiji i otvorila se ogromna rupa u filmskoj distribuciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Odsjekli i meteorološke službe /

Rusiji i Bjelorusiji sasvim isključili i satelitsku vremensku prognozu, do daljnjega. Nije riječ o pukom hakerskom napadu

Image
Odsjekli i meteorološke službe /

Rusiji i Bjelorusiji sasvim isključili i satelitsku vremensku prognozu, do daljnjega. Nije riječ o pukom hakerskom napadu

Nositelj ideje Duminog Odbora za kulturu da se zapadni filmovi zamijene filmovima s područja srednje i istočne Azije je Jelena Grigorevna Drapeko. Osim navedenih zemalja, Drapeko je u Dumi kao o zemljama odakle bi se mogli nadomjestiti zapadni filmovi, generalno govorila o članicama Zajednice nezavisnih država, te o Južnoj Koreji.

Drapeko, iako porijeklom iz Kazahstana, članica je Dume kao predstavnica za sjeveroistočni Sankt Peterburg stranke Pravedna Rusija još od 2000. 73-godišnja glumica karijeru na filmu i televiziji počela je 1972. u SSSR-u i potom nastavila u Ruskoj Federaciji, za što je odlikovana sa pet što sovjetskih što ruskih ordena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drapeko će nakon procedure u Dumi, s prijedlogom izaći pred Ministarstvo kulture Ruske Federacije.

Najveće filmske kompanije sa zapada Rusiju su počele naglo napuštati s prvim danima ožujka, Sony i Walt Disney točno 1. ožujka, sasvim prekinuvši u samo nekoliko dana svoje poslovanje u toj zemlji. Istog dana velika skupina ruskih filmskih distributora javno je objavila apel da Rusija prestane sa svojom invazijom na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ruski filmski distributori, svaki od nas ponaosob, apeliramo na sve koji imaju na to utjecaj, da odmah završe barbarski rat u Ukrajini. Pozivamo na pomirenje i trenutno primirje", objavili su tada.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo