OBRAĆANJE VIDEO VEZOM / Zelenski jasno prema G7: 'Rat mora završiti prije zime'

Image
Foto: Tobias Schwarz/Pool Photo via AP
Image
Foto: Tobias Schwarz/Pool Photo via AP

Već su iskoristili samit kao forum za najavu zabrane uvoza ruskog zlata i zajedničke infrastrukturne inicijative za suprotstavljanje kineskom utjecaju u zemljama u razvoju

27.6.2022.
12:10
Tobias Schwarz/Pool Photo via AP
VOYO logo

Volodimir Zelenski obratio se tijekom dana čelnicima država članica G7. Kako prenosi BBC rekao je kako rat mora biti gotov prije zime.

Govori kako će zima uvelike otežati uvjete u kojima se njihova vojska brani, a shodno tome tražio je od čelnika da se maksimalno potrude da rat završi do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, zatražio je i strože sankcije prema Rusiji, ali i opet zamolio za protuzračne sigurnosne sustave, za pomoć u rekonstrukciji države, izvoz žitarica, a naposljetku tražio je i sigurnosne garancije.

Čelnici Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Država okupili su se u nedjelju u bavarskom ljetovalištu - dvorcu Elmau - s ciljem da zajedno pojačaju pritisak na Rusiju kako bi povukla svoje trupe iz Ukrajine te da ublaže negativne posljedice rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici G7 već su iskoristili samit kao forum za najavu zabrane uvoza ruskog zlata i zajedničke infrastrukturne inicijative za suprotstavljanje kineskom utjecaju u zemljama u razvoju. U tijeku su i razgovori o mogućem ograničavanju cijene nafte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo