Kremlj kao 3. Reich / Zelenski o ruskom laseru: 'Kad su nacisti gubili 2. svjetski rat, sve su više govorili o čudesnom oružju'

Image
Foto: YouTube/screenshot

Ukrajinski predsjednik smatra da je očito što se krije iza raspoređivanja prototipa čudesnog oružja na fronti i najave nikad viđenog, još čudesnijeg

19.5.2022.
10:25
YouTube/screenshot
VOYO logo

Samo nekoliko sati nakon što je zamjenik premijera Rusije Jurij Borisov u srijedu izjavio da je ruska vojska na front u Ukrajini rasporedila svoje lasersko oružje Peresvet, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski taj potez je objasnio kao dokaz očito sve goreg stanja ruske vojske u tom ratu.

Borisov je na konferenciji u Moskvi ustvrdio da Peresvet može zaslijepiti satelite na visini od čak 1500 kilometara, a rekao je i to da je prototip novog sustava "Zadira" u stanju spržiti dron na udaljenosti od čak pet kilometara, što su navodno ruski vojni stručnjaci uspjeli napraviti u praksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
O RATU U UKRAJINI /

Kotromanović: 'Putin je ranjen. Izgubio je politički autoritet u svijetu, a gubi ga i u državi'

Image
O RATU U UKRAJINI /

Kotromanović: 'Putin je ranjen. Izgubio je politički autoritet u svijetu, a gubi ga i u državi'

Borisov je najavio "nove oružane sustave temeljene na novim fizičkim principima u narednim desetljećima".

Zelenski se u svojoj sinoćnjoj poruci javnosti na primjenu laserskog oružja u Ukrajini osvrnuo prethodno konstatirajući da je sama Moskva objavila da se laserima pribjegava kako bi se "uštedjelo na projektilima". Kazao je da je vojska Rusije do sada u Ukrajini ispalila više od 2000 projektila, "što predstavlja većinu njihovih zaliha":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na raspolaganju su im još samo ostaci."

'Wunderwaffe'

Nakon nabrajanja glavnih točaka očitog dosadašnjeg relativno teškog ratnog neuspjeha ruske vojske u Ukrajini, Zelenski je u najavi laserskog oružja na strani ruskih trupa pronašao paralelu s jednom povijesnom činjenicom u Trećem Reichu iz posljednjih godina Drugog svjetskog rata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, u propagandi nacističke Njemačke postojao je izraz 'Wunderwaffe', čudesno oružje. Kako je bilo sve jasnije da više nemaju nikakve šanse pobijediti u ratu, sve više su širili propagandu o čudesnom oružju, koje je trebalo biti tako moćno da bi predstavljalo prekretnicu u ratu."

Zelenski, stoga, činjenicu da na izmaku već trećeg mjeseca rata, za koji su Kremlj i Vladimir Putin računali da će trajati samo nekoliko dana dok zbace državni vrh u Kijevu, vidi kao pokušaj Rusije da pronađe svoje čudesno oružje, svoje "Wunderwaffe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj izgubljenih ruskih vojnika u ratu u Ukrajini bliži se već 30.000, ruska vojska u tom je ratu izgubila ogroman broj tenkova, raketnih sustava, drugih oklopnjaka, izgubila je svoju raketnu krstaricu "Moskva", ponos Crnomorske flote, računa se da je u tom ratu izginulo do čak 12 generala plus odgovarajući broj oficira na nižim razinama zapovjednog kadra…

Odakle im dovoljno električne energije za to?

"Zato, bit će sve više i više 'Wunderwaffea' kako Oružane snage Ukrajine i svi naši branitelju budu oslobađali našu zemlju korak po korak", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče laserskog sustava Peresvet, to nije nikakva nova vijest. Taj sustav je kao protuzračno oružje koje je kadro zaslijepiti i satelite, predstvio Vladimir Putin osobno još prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skeptični stručnjaci upoznati s izazovima ovakve primjene ovakvih tehnologija ističu da razlika između laserskog sustava koji je u stanju zaslijepiti satelit i sustava koji bi bio u stanju laserski raznijeti čak i manju vojnu metu poput drona, u stvarnosti znači razliku u potrošnji električne energije možda i od nekoliko redova veličine.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo