144. dan rata / Zelenski podijelio otkaze: 'Više od 60 visoko pozicioniranih Ukrajinaca surađuje s Rusijom'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Priveden i viši čelnik sigurnosne službe Ukrajine u Autonomnoj Republici Krim

17.7.2022.
22:41
AP
VOYO logo

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izdao je priopćenje u kojem izdaje naredbe za smjenu šefa ukrajinske službe sigurnosti Ivana Bakanova, prijatelja Zelenskog iz djetinjstva, i glavne tužiteljice Irine Venediktove, koja vodi napore za procesuiranje ruskih ratnih zločina u Ukrajini

U svom priopćenju, Zelenski kaže kako su ga obavijestili o rezultatima još jedne akcije protiv "kriminalaca koji su radili za neprijatelja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaposlenici Državnog istražnog ureda zajedno sa sigurnosnom službom Ukrajine uhitili su bivšeg načelnika Glavne uprave sigurnosne službe Ukrajine u Autonomnoj Republici Krim", napisao je Zelenski. Kaže da je tu osobu smijenio na početku invazije i da je sada jasno kako je ta odluka bila potpuno opravdana.

"Prikupljeno je dovoljno dokaza da se ova osoba sumnjiči na kazneno djelo izdaje. Sve njegove kriminalne aktivnosti su dokumentirane. Sve što je radio ovih mjeseci, ali i ranije, dobit će odgovarajuću pravnu ocjenu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega, odgovarat će i svi njegovi suradnici - "svi koji su s njim bili dio kriminalne skupine koja je radila u interesu Ruske Federacije." Radilo se o odavanju tajnih informacija i drugim oblicima suradnje s Rusijom.

Dodao je kako je do danas evidentiran 651 kazneni postupak koji se odnosi na izdaju. "Konkretno, više od 60 djelatnika tužiteljstva i službe sigurnosti Ukrajine ostalo je na okupiranom području i radi protiv naše države", kaže Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav niz zločina protiv nacionalne sigurnosti, kao i otkrivene veze između djelatnika sigurnosnih snaga Ukrajine i specijalnih službi Rusije postavljaju vrlo ozbiljna pitanja", napisao je Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo