DAO IM ZADATAK / Zelenski proglasio minutu šutnje na nacionalnoj razini. 'Svaki dan u 9 sati ujutro'. Ponovno se obratio Ukrajincima

Image
Foto: Ured predsjednika Ukrajine

Podsjetio je i kako je prije osam godina, na današnji dan, Rusija provela, kako kaže, lažni referendum i uzela si Krim

16.3.2022.
14:33
Ured predsjednika Ukrajine
VOYO logo

U najnovijem obraćanju Ukrajincima, Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik rekao je kako je razgovarao s Karimom Khanom, tužiteljem Međunarodnog kaznenog suda u Haagu koji boravi u Ukrajini i prikuplja dokaze. "Agresori će biti kažnjeni", govori predsjednik.

Dodao je i kako je danas potpisao odluku o nacionalnoj minuti šutnje za sve Ukrajince koji su u ovom ratu izgubili živote. Održavat će se, govori, svaki dan u 9 sati ujutro. Otkrio je i kako je službeno, do danas ubijeno 103 djece u ovom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 S druge strane, kaže, ruska je vojska ostala bez gotovo 14 tisuće vojnika, deseci tisuća je ranjeno, a ostali su bez više od 100 helikoptera, tenkova... Pozvao je potom Ukrajince da svojoj vojsci dojave ako znaju gdje se ruska vojska skriva, gdje se nalaze napuštena vojna vozila. Moli ih da ne otkrivaju karte koje možda pronađu u takvim vozilima nego da s tim vrijednim informacijama odu direktno vojsci.

Podsjetio je i kako će se danas u 15 sati po kijevskom vremenu obratiti američkom Kongresu. Naveo je i kako je na današnji dan, prije osam godina Rusija organizirala lažni referendum na Krimu te njime opravdala oduzimanje našeg teritorija. Bilo je ilegalno, predstavljalo je destrukciju Europe koja je nastala nakon Drugog svjetskog rata, ali Ruse to nije zanimalo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo se tada oduprli kao danas, da je svijet reagirao kako reagira danas, siguran sam da do toga ne bi došlo", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo