Pozvao građane / Zelenski Ukrajincima: 'Ratna razaranja na kućama i stanovima od danas možete prijaviti za obnovu, mobilnom aplikacijom'

Image
Foto: AP

Od početka rata prošlo je samo mjesec dana. Zelenski je već prvih dana od upada ruskih trupa u Ukrajinu obećao da će obnovu organizirati što prije

30.3.2022.
15:05
AP
VOYO logo

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je građanima da već sad, samo mjesec dana nakon napada vojske Rusije na njegovu zemlju, mogu početi prijavljivati za obnovu svoje uništene ili razorene kuće i stanove.

Kako bi Ukrajinci što lakše prijavili svoje domove za obnovu, njegova administracija pripremila je aplikaciju javnog servisa Diia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sam obećao, država će vam nadoknaditi štetu koju ste pretrpjeli na kući ili stanu u neprijateljstvima. Svaki naš građanin već sada može podnijeti prijavu (za obnovu) u aplikaciji Diia. Aplikacija je već dostupna za mobilne uređaje", poručio im je Zelenski.

Za još tjedan dana, kazao je, građani će moći podnositi prijave za obnovu i osobno, u centrima administrativnih jedinica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je to da će država nadoknaditi svaki metar četvorni izgubljene nekretnine", obećao je Zelenski.

Vijest je objavio na internetskoj stranici predsjednika Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo