KRVNIK BOSNE U HAAGU / Ratko Mladić izručen Haškom sudu

Ratko Mladić izručen je Haškom sudu. Nakon što je avionom sletio u Rotterdam, helikopterom je prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog suda u Scheveningenu.

31.5.2011.
15:36
VOYO logo

DEN HAAG - Nakon slijetanja na aerodrom u Rotterdamu oko 19:40 sati, nizozemska je policija preuzela Ratka Mladića policija odakle je oko 21:30 sati stigao u pritvorsku jedinicu Haškog suda u Scheveningenu. Tamo će najprije proći proces identifikacije i liječnički pregled te će, u skladu s uobičajenim postupkom, privremeno biti smješten u samici.

Njegov dolazak u Nizozemsku nije uspjela zabilježiti niti jedna kamera jer je zrakoplov s Mladićem odmah po slijetanju otišao u hangar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratko Mladić je u Rotterdam stigao u zrakoplovom srpske Vlade, a od tamo su ga preuzeli predstavnici ureda haškog tužitelja te ga helikopterom prebacili u Haag.

Ministrica pravosuđa Srbije izjavila je ranije u utorak kako je Mladić izručen na temelju utvrđene optužnice, naloga za uhićenje i transfer te da se tereti za najteže zločine protiv čovječnosti i najteže povrede međunarodnog humanitarnog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz izjavio je kako dijeli zadovoljstvo s mnogima u Srbiji što je došlo do uhićenja haaškog optuženika Ratka Mladića te dodao kako će u predstojećem obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a, konstatirati brojne propuste, ali i inzistirati na velikom zadovoljstvu jer je Srbija Mladićevim uhićenjem ispunila važnu međunarodnu obavezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo