istraga odvela u češku / Ravnatelj Dominić: 'S direktorom češke policije razmijenio sam informacije o Klici'

U potrazi za ubojicama Vinka Žuljevića Klice u Zagrebu, policiju je trag odveo u Češku. Na sjeveru te zemlje u ruševinama vile uništene u ekploziji otkrivena su tijela dvojice muškaraca, a sumnja se da je riječ o nestalim hrvatskim državljanima, i za istragu ono još zanimljivije - Klicinim suradnicima

11.5.2015.
19:00
VOYO logo

Tijela dvojice nepoznatih muškaraca skrivala je ruševina vile stradale u ekploziji prije četiri mjeseca. Psi tragači pomogli su u potrazi. Što se dogodilo, još je misterij.

"Najvjerojatnije je da su ovi ljudi poginuli u eksploziji", kaže Gabriela Holcakova, glasnogovornica češke policije.

Je li riječ o nestalim Branku Katušiću i Branku Mrakoviću, koji se još od siječnja nalaze u evidenciji nestalih? Sumnjalo se da su upravo oni stradali u ovoj eksploziji obiteljske kuće u češkom gradiću Novom Jičinu.

"Poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo identificirali tijela. Nadamo se da ćemo više informacija imati nakon obdukcije", kaže Gabriela Holcakova.

Dvojica nestalih Hrvata navodno su bili suradnici likvidiranog Vinka Žuljevića Klice. U potrazi za počiniteljima, trag je u Češku odveo i šefa hrvatske policije.

"Ja sam danas bio u Pragu s direktorom češke policije u vezi ubojstva Vinka Žuljevića. Razmijenili smo dosta informacija koje vam sad ne mogu reći jer je cijeli slučaj još pod istragom. Ali se nadam da ćemo doći do nekih korisnih informacija koje će nam pomoći u rasvjetljavanju kaznenog djela", kaže glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Prema pisanju čeških medija, vlasnik vile bio je balkanski poduzetnik koji se bavi aparatima za kockanje. Sumnjalo se da je zapao u dugove pa je kuća dignuta u zrak kako bi izvukao novce od osiguranja. Navodno je i on sam ozlijeđen u ekploziji, a nakon četiri mjeseca ustanovilo se da u zatrpanom podrumu ima i mrtvih.

"U razgovoru s direktorom policije, oni su imali informaciju da je došlo do ekplozije plina tako da njima vatrogasno službe nisu dozvolile pristup dok to nisu sanirale. U Češkoj su ostala dva operativca koja će u suradnji s češkom policijom nastaviti dalje rad na tom predmetu", kaže ravnatelj policije Vlado Dominić.

Istraga tek treba utvrditi jesu li pronađene osobe stradale u eksploziji ili su već bile mrtve, pa se detonacijom pokušalo prikriti ubojstvo. Kao i odgovor na pitanje kakve veze imaju eksplozija vile u gradu na sjeveru Češke sa sesvetskim atentatom na Vinka Žuljevića Klicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo