grade se križ i spomenik Tuđmanu / Razbacivanje novcem na kraju Kerumova mandata!

Splitsko Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo odluku o postavljanju križa na Marjanu, a potvrđena je i lokacija za spomenik Franji Tuđmanu u blizini splitskog Pazara.

27.3.2013.
19:00
VOYO logo

Na Marjanu će, jednoglasnom odlukom splitskog Gradskog vijeća, biti postavljen križ visine 10 metara i duljine horizontale 6 metara, koji će biti izrađen od kamena. Postolje križa bit će izgrađeno kako bi se u potpunosti uskladilo oblikovanje križa u odnosu na vidikovac. Postament križa se izdužuje prema stepenicama, koje sa zapada vode do vidikovca i potiču na prilaz križu.

Za križ ne postoji lokacijska dozvola, ali je dogradonačelnik Jure Šundov rekao da se nadaju da će u iduća 2 do 3 dana dobiti suglasnost županije, Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma te da će se onda ispisati lokacijska dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskom je vijeću donesena i odluka o postavljanju spomenika Franji Tuđmanu blizu Pazara. Za to je ruku dignulo 15 vijećnika Gradskog vijeća Splita, a četiri su bila suzdržana. Predsjednik komisije za spomenike Zoran Jeramaz je rekao: "To je urbani spomenik koji predstavlja predsjednika Franju naslonjenog na crvenu granitnu kocku. Spomenik će biti visok 2,80 metara. Urbani, profinjeni spomenik, bez pretenzije i ushićenja, sa zamišljenim pogledom. To nije herojski spomenik, to je pravi urbani spomenik."

Spomenik Neovisnosti i prvom hrvatskom predsjedniku sastoji se od stojeće figure prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana naslonjene lijevom rukom na kocku crvene boje, koja simbolizira hrvatsku neovisnost. Visina figure prvog hrvatskog predsjednika je 285 cm i izlivena je u bronci, dok je kocka iz masiva crvenog granita dimenzija 140x140x140 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo