POLICIJA U KOPRIVNICI / Razbuktava se sukob Mesića i Polančeca

Image

Mesić je priznao da je zvao Zdravka Šestaka zbog tvrtke SMS, a policija ispituje prodaju odmarališta Mesićevu rođaku, na što je ukazao Damir Polančec.

5.11.2009.
15:13
VOYO logo

KOPRIVNICA, BUDIMPEŠTA - Koprivničke gradske čelnike od četvrtka ujutro ispituje policija zbog anonimne prijave prema kojoj je bilo nepravilnosti prilikom prodaje odmarališta u Pirovcu Žarku Pavlini koji je rođak predsjednika Stipe Mesića.

Znakovito je da je o toj prodaji nedavno govorio potpredsjednik Vlade Damir Polančec koji je predsjednika Mesića već prozvao zbog interveniranja u Podravci za tvrtku SMS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavlina je odmaralište kupio za oko 25 milijuna kuna, a kasnije ga je preprodao navodno za dvostruko višu cijenu.

Mesić je pak priznao da je Zdravka Šestaka, predsjednika Uprave Podravke, zvao zbog tvrtke SMS koja je kasnije uhićenim menadžerima poslužila za transfer novca kojom su kupljene Podravkine dionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da je Srđanu Mladiniću "dao verbalnu potporu za razvoj firme" i uputio ga naprije na HBOR, a zatim i na Podravku kao tvrtku s kojom je najviše radio. "Nisam znao za dug od 65 milijuna kuna", rekao je Mesić. Priznao je da je nazvao predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka i pitao može li se nešto učiniti. "Rekao je ne", istaknuo je Mesić objašnjavajući tijek događaja.

Polančeca je prozvao zbog netransparentne prodaje Ine, a opovrgnuo je svaku umiješanost u prodaju odmarališta u Pirovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo