MINISTAR O SLUČAJU KLIS / 'Reagirao sam kao Predrag Matić i dao potporu kolegi'

'Kad sam vidio tu vijest i što se dogodilo, jednostavno sam reagirao. Ne kao ministar, već kao Predrag Matić', izjavio je ministar branitelja koji je poslao ravnatelju OŠ u Klisu novac za kaznu.

13.6.2013.
15:08
VOYO logo

Ravnatelj osnovne škole u Klisu Neven Tešija, koji je braneći učiteljicu Maju Odžu od podivljalog oca također dobio batina, zaradio je prijavu za remećenje javnog reda i mira te kaznu od oko 300 kn. Kada je ministar branitelja Fred Matić za to čuo, školi je poslao pismo podrške i novac za kaznu.

Ministar je danas izjavio da je jednostavno morao reagirati kad je vidio vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam vidio tu vijest i što se dogodilo, jednostavno sam reagirao. Ne kao ministar, već kao Predrag Matić dao sam potporu svome kolegi. Ja sam također nastavnik po profesiji  i želio sam poslati poruku i ohrabrenje ljudima da ne okreću glavu od takvih stvari", rekao je Matić dodavši kako se u ovom slučaju nažalost opet potvrdilo da pravo i pravda ne idu ruku pod ruku.

"Vjerojatno su sudac ili sutinja koji su o tome odlučivali - kaznili i čovjeka koji je postupio onako kako je svaki građanin trebao postupiti. Ja sam želio samo ovom simboličnom gestom pokazati znak potpore i suosjećanja i da i drugi put - ne daj Bože da dođe do takve situacije - ali i da drugi put postupi na jednak način. To je poruka i svim drugim ljudima", zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj žali što mu se nakon napada nitko iz MZOS-a nije javio, a na to je reagirao resorni ministar Željko Jovanović.

"Nema razloga za razočaranje budući da smo mi odmah istog dana kada smo doznali za slučaj,  zatražili da policija odradi svoj posao i da pošalje poruku da se nikada više u Hrvatskoj ovakvo nešto ne može dogoditi, jer je to skandal bez ikakvog razumnog objašnjenja", tvrdi ministar Jovanović i naglašava da je MZOS osim toga od nadležnih službi zatražio da u skladu sa svojim ovlastima ispitaju je li bilo što sporno i da učine ono što je potrebno da djeca ne bi patila zbog toga što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interventni tim odmah je otišao na lice mjesta, doznali smo da se ne radi o težim ozljedama i poželjeli smo brz oporavak učiteljici i ravnatelju. Poručili smo da je škola mjesto u kojem se ne uči samo za ocjene nego za neke mnogo važnije vrijednosti s kojima će djeca biti bolji članovi društva, jer to znači da će i Hrvatska biti bolje društvo", rekao je Jovanović poručivši da kao ministar MZOS-a i ovom prilikom još jednom osuđuje taj potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike