štedi se na higijeni / Recesija u Opatiji: Učenici u školu idu s toaletnim papirom?

Štednja zbog recesije na higijeni i to još u školi? Iako je na račun, između ostalih i zbog toaletnog papira, opatijska osnovna škola dobila milijunske uplate od grada i države, obvezni školski pribor u torbama đaka je i toaletni papir. Dok školarci tvrde da su im naputke dali učitelji, ravnatelj za cijeli slučaj optužuje roditelje.

1.12.2012.
19:05
VOYO logo

U opatijsku osnovnu školu ide se s knjigama i WC papirom. To tvrde i učenici i njihovi roditelji.

„Da, dijete mi je napomenulo da su im rekli da bi trebali nositi, da bi trebali sa sobom uzeti ili one vlažne papirnate maramice ili toalet papir“, kazao je roditelj jednog učenika Osnovne škole Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji.

Mlađim učenicima to možda i nije veliki problem, ali tinejdžerima je neugodno po školskim hodnicima hodati s rolom WC papira.

„Pa on ne želi uopće to nositi. Mislim da je sramotno. Imam tinejdžera koji ide u osmi razred i ne znam je li bi ga mogla prisilit da mu stavim eventualno možda vlažne maramice. Mislim da ovo nije u redu", rekla je majka jednog osmaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji se čude jer kažu kako se nešto ovako može dogoditi u 21. stoljeću.

Ravnatelj je kamerama zabranio ulazak u školu i telefonom sve demantirao.

„Možda nema koji dan u svakom dozeru. To je zato jer je netko pretjerano izvlačio papir van. Dakle, nije bilo nikakvih odluka o tome da djeca moraju sobom nosit WC papir", poručio je ravnatelj Fredi Glavan.

Roditelji potvrđuju da učenici priču nisu izmislili, a lokalna vlast odbacuje štednju na higijeni kao recesijsku mjeru i kažu da je škola dobila dovoljno novca, pa i za WC papir.

„Grad Opatija za osnovnu školu izdvaja godišnje preko dva milijuna kuna, resorno ministarstvo preko milijun kuna iz kojih sredstava onda i ide za potrebe su toaletni papir i slične stvari. Gledajte potpuno je neprihvatljivo i za moje osobno poimanje standarda u osnovnoškolstvu da djeca moraju donosit toaletni papir od kuće, on naprosto mora biti u školi“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Opatije, Ernie Gigante Dešković.

Škola je milijune na račun dobila, jedan mali dio morat će potrošiti i na WC papir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo