jedinstveno iskustvo / Red Bull Air Race u svibnju se vraća u Rovinj

Image
Foto: RTL

Treća utrka Svjetskog prvenstva 2015. održat će se u Rovinju 30. i 31. svibnja. Rovinj je u kalendaru prvenstva zamijenio Soči, gdje je utrka zbog organizacijskih i financijskih poteškoća otkazana

3.3.2015.
17:27
RTL
VOYO logo

Na radost svih obožavatelja zrakoplovstva, Hrvatska je ponovno u kalendaru Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva, najavili su to danas u Salzburgu čelni ljudi najbržeg motosporta na svijetu. Treća utrka Svjetskog prvenstva 2015. održat će se u Rovinju 30. i 31. svibnja. Rovinj je u kalendaru prvenstva zamijenio Soči, gdje je utrka zbog organizacijskih i financijskih poteškoća otkazana. 

"Veliko nam je zadovoljstvo ponovno ugostiti Red Bull Air Race i obožavateljima diljem zemlje i izvan njenih granica omogućiti da na našoj obali dožive čari ovog uzbudljivog motosporta“, izjavio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Red Bull Air Race

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo u 2015. će imati osam utrka. Prva je u veljači tradicionalno održana u Abu Dhabiju, a u tijeku su pripreme za drugu, čiji je domaćin Japan. Nakon Rovinja (30. i 31. svibnja) slijede Budimpešta (4. i 5. srpnja), Ascot (15. i 16. kolovoza), Spielberg (5. i 6. rujna), Fort Worth (26. i 27. rujna) i Las Vegas (17. i 18. listopada).

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Red Bull Air Race

Prisjetimo se, Red Bull Air Race prošle je godine po prvi put održan u Hrvatskoj, gdje je u travanjskom vikendu Rovinj posjetilo preko 50 tisuća posjetitelja, koji su imali priliku vidjeti kako najbrži motosport današnjice vlada rovinjskim nebom. Slavio je Austrijanac Hannes Arch, kojeg je s tribina bodrilo nekoliko tisuća Austrijanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija uskoro na www.redbullairrace.com.

Kalendar utrka za 2015.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Abu Dhabi, UAE                                    (13. i 14. veljače)
  2. Chiba, Japan                                                      (16. i 17. svibnja)
  3. Rovinj, Hrvatska                                            (30. i 31.svibnja)
  4. Budimpešta, Mađarska                      (4. i 5. srpnja)
  5. Ascot, Velika Britanija                        (15. i 16. kolovoza)
  6. Spielberg, Austrija                              (5. i 6. rujna)
  7. Fort Worth, Teksas, SAD                    (26. i 27. rujna)
  8. Las Vegas, Nevada, SAD                    (17. i 18. listopada)
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Red Bull Air Race

Poredak Red Bull Air Race svjetskog prvenstva:

1. Bonhomme (12 bodova), 2. Hall (9), 3. McLeod (7), 4. Arch (5), 5. Lamb (4), 6. Muroya (3), 7. Besenyei (2), 8. Ivanoff (1), 9. Dolderer, 10. Sonka, 11. Le Vot, 12. Goulian, 13. Velarde, 14. Chambliss

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RED BULL AIR RACE SVJETSKO PRVENSTVO

Prva je utrka održana 2003. godine, a od 2005. Red Bull Air Race natjecanje službeno je postalo svjetsko prvenstvo. Danas ima milijune obožavatelja u svim krajevima svijeta. U najbržem motosportu na svijetu, koji predstavlja spoj brzine, preciznosti i vještine, natječe se 14 najboljih svjetskih pilota. U iznimno brzim, lakim i okretnim avionima piloti u niskom letu moraju savladati stazu na kojoj su postavljeni 25 metara visoki zračni piloni. Kao novost 2014. je uveden Challenger Cup, natjecanje koje talentiranim pilotima daje priliku uvrstiti se u elitnu skupinu pilota master klase i natjecati se za naslov prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo