skandal na facebooku / Republikanka napala Obamine kćeri: 'Oblačite se kao da idete u bar'

Image
Foto: AP Images

'Ponašajte se kako priliči i kao da vam život u Bijeloj kući nešto znači. Odijenite se kao da zaslužujete poštovanje, a ne mjesto u baru' napisala je republikanka Lauten Obamimnim kćerima.

30.11.2014.
17:48
AP Images
VOYO logo

Šefica odjela za medije republikanskog Nacionalnog odbora Elizabeth Lauten putem Facebooka je napala kćeri američkog predsjednika Baracka Obame, Maliu i Sashu.

U svom postu je napisala kako su one tinejdžerice "bez stila koje daju loš primjer mladim sunarodnjacima".

16-godišnja Malia i 13-godišnja Sasha pojavile su se na obraćanju svog oca povodom američkog Dana zahvalnosti u kratkim suknjicama, što se očito nije svidjelo Lauten. Također su jasno do znanja dale kako im njihov otac nije ni najmanje smiješan pa su u nekoliko navrata na njegove šale 'prevrnule' očima. Iako je mnogima to sve bilo simpatično jer je ovaj događaj pokazao kako ni prvi čovjek SAD-a nije imun na tinejdžerski bunt, Lauten ovo nije bilo ni najmanje zanimljivo.

"Draga Sasha i Malia, shvaćam kako ste obje u tim groznim tinejdžerskim godinama, ali vi ste dio Prve obitelji pa pokušajte pokazati malo stila. Barem poštujte ulogu koju imate. Ali opet, ni vaša majka ni otac baš ne poštuju svoje pozicije, a ni naciju sveukupno, pa vam ste očito malo kratke za 'dobre uzore'. Kako god, dajte se barem ispravite. Ponašajte se kako priliči i kao da vam život u Bijeloj kući nešto znači. Odijenite se kao da zaslužujete poštovanje, a ne mjesto u baru. I nemojte raditi 'face' tijekom televizijskog prijenosa i na javnim događajima", napisala je Lauten na Facebooku.

Republikanka se vrlo brzo našla na meti žestokih kritika zbog ovog 'otrovnog posta' kako su ga mnogi nazvali. Stotinje ljudi su zatražile i da Lauten podnese ostavku ili da je netko smijeni.

Lauten je ubrzo shvatila da je pretjerala pa je obrisala ovaj post sa Facebooku i napisala novi, u kojem se ispričala. U novom postu je napisala kako je burno reagirala i da u njezinom srcu nema mjesta ovakvim izjavama punima mržnje te da se ispričava svima koje je na bilo koji način povrijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo