ŽENE U AKCIJI / Rozi alat - novi "must have"

Image

Jedna Amerikanka se dosjetila izraditi alat koji je dizajniran samo za žene, a i ergonomski je prilagođen ženskoj ruci.

30.5.2009.
12:56
VOYO logo

DENVER - Desetak žena u dnevnoj sobi, gricka sendviče i pije osvježavajuća pića dok prezenterica iz torbe vadi najnovije modele. No, nije riječ o nakitu, šminci ili posuđu, nego o alatu i to ružičastom.

Na ideju da ženama ponude njihov vlastiti kućni alat došle su kad su sameuređivale kuće koje su u recesiji trebale brzo otići u prodaju. Frustrirao ih je teški i veliki alat kojim se koriste muškarci. Zato su odlučile dati izraditi alat dizajniran samo za žene. Osim što je roze boje, alat je manj i lakši te dizajniran za žensku ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bušilice, čekići, metri i ostali komadi, zasad se prodaju samo direktnom prodajom. Od kada su krenuli na tržište prodaja im je porasla za vipe od 40 posto.

"Svojim klijentima štedimo novac, a mogu se i pridružiti našoj kompaniji te prodavati alat za nas. Mnoge su žene bez posla, a ovo je dobra prilika jer su same svoje šefice", pojašnjava Janet Rickstrew, jedna od vlasnica tvrtke Tomboy Tools.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim prodaje, žene se u direktnoj prodaji uči i kako rukovati tim alatom te kako u recesiji uštedjeti novac tak oda sitne popravke obave same, bez pozivanja majstora.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo