HITNA MJERA / RTL Danas pokrenuo ministra: Bandiću naređeno da ukloni otpad!

Nakon što smo jučer objavili priču o glomaznom otpadu u Zagrebu, koji se zbog zabrane odlaganja na Jakuševcu gomila na ulicama - inspekcija ministarstva zaštite okoliša izišla je na teren. Zaključili su da se otpad mora hitno ukloniti do utorka. Ako to grad sam ne napravi - Ministasrtvo će im ispostaviti račun.

29.11.2013.
18:45
VOYO logo

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša nije imala milosti. Nakon RTL-ova priloga izišli su na teren, izvršili nadzor i pozvali predstavnike grada Zagreba kako bi im uručili hitno rješenje.

"Obavezuje se grad Zagreb da do petka 6.12. osigura uklanjanje svih količina glomaznog otpada na području grada", stoji u odluci inspektorice zaštite okoliša Zore Hižman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da grad nije osigurao zbirnjavanje i uklanjanje otpada, inspekcija zaštite okoliša je pokrenula postupak i donijela rješenje za uklanjanje otpada na ovoj lokaciji kao hitnu mjeru", kaže glavna inspektorica zaštite okoliša JasnaPaladinPopović.

A odmah je reagirao i gradonačenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djelatnici Čistoće će to riješiti, dao sam nalog da se to riješi", rekao je Bandić.

Nakon priloga u kojem smo pokazali kako na pojedinim lokacijama gomile smeća ugrožavaju sigurnost građana i u gradu Zagrebu su uvidjeli da postoje kritične točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glomazni otpad sakupljat ćemo tijekom subote i nedjelje na kritičnim lokacijama po Gradu. Kritičnim lokacijama ocijenili smo one u blizini vrtića, škola, crkvi i na pločnicima gdje je onemogućeno nesmetano prolaženje pješacima", kažu iz Čistoće.

Ako zagrebačka gradska Čistoća ne ukloni ove hrpe u idućih pet dana, Ministarstvo će unajmiti privatnu tvrtku koja će ih ukloniti, a račun će ispostaviti gradu Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani pozdravljaju konačno rješenje za gomile smeća pokraj kojih je, kažu, postalo iznimno teško živjeti.

Iako će, čini se, glomazni otpad napokon nestati sa zagrebačkih ulica, ovo je rješenje samo privremeno. Na Jakuševec je još uvijek zabranjeno odvoziti glomazni otpad, pa će tako komunalci zasad ovo smeće odlagati u reciklažnim dvorištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo