Big Brother u Zagrebu / RTL Danas u sobi iz koje se nadziru građani

Zagrebački Big Brother dobio je pojačanje. Postavljene su nove nadzorne kamere, tako da građane u prekršaju love ukupno 285 objektiva. Sobi iz koje se vrši kontrola i u koju rijetki imaju pristup navodno ništa ne može promaći. Je li to stvarno istina, provjerite u video – prilogu.

31.7.2014.
18:35
VOYO logo

Luksuz nepropisnog parkiranja u centru grada vozače bi mogao koštati 300 kuna, posebice uz najnovije kamere koje u gradu motre sa svih strana.

''Evo mi se svi nekako žurimo kroz dan, poslovne obveze i u redu je da se kažnjavaju takvi prekršaji'', komentira vozač Dimitar Kovačev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da možda ne bi za dvije minute kamera ni snimila'', pretpostavlja Berislav.

Ipak, pogrešno pretpostavlja, gradskim kamerama ne smeta ni kiša, a prometni redari sjedeći u ovoj kontrolnoj sobi u samo su 10 minuta uhvatili čak 4 prijestupnika. Postupak je jednostavan - uslikaju automobil, zapišu registraciju i vrstu prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nakon što provjeri sve podatke da li je sve pravilno unešeno i poslikano zaključuje i iz te aplikacije odlazi u drugu koja je spojena s bazom MUP-a iz koje povlači podatke o vlasniku vozila. Temeljem tih podataka tom se vlasniku šalje obavijest da je dana tog i tog, na tom i tom mjestu napravio prekršaj za koji je propisana određena kazna'', pojašnjava TomislavGrgurić, prometni redar.

Od danas na zagrebačkim ulicama snimaju 63 nove kamere na 21 novoj lokaciji. Ukupno - Zagreb nadgleda čak 285 kamera na 95 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Kraljević, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redatstvo grada Zagreba 12., 13. i do sada 14. godina je negdje oko 61 tisuću kazni putem kamera napravljeno.

Zagreb je i prvi grad u Hrvatskoj u kojem se od danas može kupiti elektronička parking karta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad osoba dođe na kiosk, kaže samo svoju registracijsku oznaku i dobije račun, taj račun treba čuvati samo ako bi došlo do reklamacije, ne mora ga staviti ispod vjetrobranskog stakla'', pojasnila je Ana Preost, direktorica Zagrebparkinga.

A prvu je na kiosku kupio gradonačelnik Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak, elektroničke karte mogu se kupiti samo na kioscima Tiska, a ovisno o količini savjesti i novca u džepu - vozači sada mogu birati između čestitke prometnog redara ili još jednog načina plaćanja parkirne karte.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo