crno tržište filera, botoksa... / Direkt pričao sa žrtvom estetskog zahvata: 'To je plastika, guma koja sada stoji u mojem tijelu'

Image

Ilegalno botoksiranje po apartmanima, hotelskim sobama i automobilima. Iskusan kirurg kaže: 'To je smeće, mješavina, neka su silikonska ulja industrijska'

6.9.2022.
22:49
VOYO logo

RTL Direkt razgovarao je sa ženom kojoj je, umjesto filera, završio biopolimer.

"To je plastika, guma koja sada stoji u mojem tijelu. Tu je i problem estetike, vi imate određene kuglice, koje šetaju, koje osjetite, koje trnu, peckaju, usne su vam teške, kod pada imuniteta meni je usna natečena", govori nam žrtva estetskog zahvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identitet joj je otkrivamo jer je zbog onoga što prolazi, počela istraživati ilegalne plastične tretmane u Hrvatskoj. "Oni dolaze sasvim normalno, odrađuju, dnevno imaju 30-40 neupućenih djevojaka na svojem stolu, mislim računica je dosta jednostavna", kaže nam.

Jednostavnu računicu imala je i Ruskinja, dok je nije uhvatio Državni inspektorat. U malom apartmanu radila je povećavanje usana, bez dozvole boravka i rada. Tri filera naplaćivala je 200 eura, dok jedan legalni košta oko 300 eura, pa i više. Inspektori su je mjesecima istraživali i na kraju uhvatili preko društvenih mreža tako što su s njom dogovorili termin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
silikon kriminalka u Zagrebu /

Pala Ruskinja koja je na crno ženama pumpala usne i obraze. Stručnjak kaže: 'Pacijentice mogu i oslijepiti'

Image
silikon kriminalka u Zagrebu /

Pala Ruskinja koja je na crno ženama pumpala usne i obraze. Stručnjak kaže: 'Pacijentice mogu i oslijepiti'

"Cijeli pribor, dezinficijensi, anestetici, to sve nije preparat na našem tržištu. Znači ćirilica, dođe ženska, znam da je žena, ide ljetovati na more, stane u Zagrebu u tom stanu, aplicira filere, zaradi i ode na more", govori nam Miroslav Kinčl, opći i plastični kirurg. To rade, tvrde naši sugovornici, liječnici, medicinske sestre i kozmetičarke. Najčešće dolaze iz Srbije.

"Takvi zahvati se izvode po raznim medicinskim ustanovama koje nemaju registriranu tu djelatnost", tvrdi žrtva estetskog zahvata. I to je bolja opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su najčešće apartmani. Ali bilo je slučajeva i u garaži, apliciranja u autima, što reći više od toga", tvrdi Matea Medač koja vodi Facebook grupu gdje su se okupile žrtve estetskih tretmana. Objašnjava - oglašavaju se preko društvenih mreža, potpuno transparentno.

"Ja sam prisustvovala kao pratnja jednom takvom tretmanu gdje vi dobijete taj dan adresu na kojoj imate tretman, dolazite u apartman, koji nikako nije prilagođen da bi se tamo aplicirali fileri, to nije sterilno mjesto za aplikaciju filera i botoksa i tamo sjede djevojke koje čekaju svoj red", tvrdi Matea Medač.
Da su besramni - pokazuje i cjenik kojeg smo dobili. Crno na bijelo - naplaćuju nedozvoljeni biopolimer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Što je to? To je smeće, mješavina više tvari, neka su silikonska ulja industrijska i slično", govori plastični kirurg Miroslav Kinčl. "Gledam u ovu kameru i ne vjerujem što vidim", govori nam. Kako izgleda nakon operacije uklanjanja biopolimera pokazala je srpska manekenka Aleksandra Nikolić. "Iskreno, nikada više u životu se neću zezati s takvim stvarima…", kaže Aleksandra.

Ovakvih prizora Miroslav Kinčl se nagledao u životu. "Ja imam sada gomilu pacijenata iz Beograda, iz Srbije, koji dolaze zbog sličnih stvari. Regija funkcionira u kaznenom djelu savršeno", kaže ovaj kirurg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtva estetskog zahvata govori nam: "Ne znate što nosite, tempirana ste bomba, na znate kakav će proizvod biti kada ga odstranite, na što ćete ličiti, tu je i osuda okoline, Mislim sve to psihički utječe na vas… Jer puno ljudi na tome zarađuje jako puno."

I pitanje je hoće li se s kaznom od 17.000 kuna, s koliko je, zasad, Ruskinja kažnjena - tome stati na kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo