POTPUNO SULUDO / Imaju gay premijerku, ali prosvjeduju protiv pridea, Vučić priznao Kosovo. Direkt istražuje što se događa u Srbiji

Svećenici, zajedno s motoristima i nacionalistima, a praćeni fotografijama Vladimira Putina, Draže Mihailovića i ruskim zastavama žestoko su jučer u Beogradu prosvjedovali protiv gay pridea

29.8.2022.
22:44
VOYO logo

Tisuće prosvjednika na ulicama Beograda zbog najavljenog Europridea sredinom rujna.

Ruske zastave, slike Vladimira Putina i četničkog vođe Draže Mihailovića. A prije 3 dana osvanuo je i mural posvećen Daryai Dugini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tom protestu mi smo mogli da vidimo osuđene nasilnike u obitelji, osuđene dilere. Mogli smo da vidimo bajkere iz kluba Noćni vukovi, koji su u Moskvi - Putinovi bajkeri", kaže Nikola Parun, politički analitičar.

Image
'ŽELIM IM USPJEH' /

Vučić predložio Brnabić za mandatarku pa priznao: 'Hrvatska je 200 godina ispred nas '

Image
'ŽELIM IM USPJEH' /

Vučić predložio Brnabić za mandatarku pa priznao: 'Hrvatska je 200 godina ispred nas '

I predstavnici Pravoslavne crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultranacionalisti i desničari u nekoliko su navrata skidali zastave pored info centra pride-a.

Prosvjedovali su iako se za održavanje prajda zna već godinama, iako ga je Vučić otkazao. Ili je to probao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će odložene ili otkazano, kako hoćete, Parada ponosa zakazana za rujan. Ili kako god da se već to čudo zove, nije mi ni važno u krajnoj liniji", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Nisu zabranili, već su zamolili - objašnjava kasnije premijerka Brnabić, inače i outana lezbijka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To kada kažemo nemojte da šetate, to je više molba, zaista, nego što vi možete bilo što da zabranite. Pritom smo vlada, a taj trend je započeo Aleksandar Vučić koja nikome ništa nije zabranjivala", tvrdi Ana Brnabić, srbijanska premijerka.

A održavanje prajda ni ne može zabraniti - tvrdi njegov organizator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, Europried i Beograd Prajd 2022 nije otkazan, dogodit će se 17.9. u pet sati ispred Narodne skupštine. Najveći je problem što ti ekstremisti koji nam prijete, nitko od njih nije procesuiran ni priveden na razgovor, niti se država njima bavi", poručuje direktor Beograd Prajda, Marko Mihailović.

Da su prava LGBTI+ osoba u Srbiji dovedena do apsurda - pokazuje i činjenica da gay premijerka ima sina dobivenog umjetnom oplodnjom u inozemstvu. Jer se to u Srbiji ne smije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada ste osoba koja ima moć, koja ima novac, lako je naći načina da zaobiđete zakonske prepreke i da nesmetano živite život. Ta zabrana nas je poprilično šokirala, ali je onda par sati kasnije izašla vijest da je postignut dogovor između Kosova i Srbije što se tiče dokumenata za granične prijelaze", kaže Mihailović.

Ovim potezima Vučić želi smiriti svoje birače - smatra Branimir Vidmarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovo mnogi tretiraju kao de facto priznanje Kosova, što on naravno negira. Jer kada govorimo o dokumentima, kada im dajemo važnost, onda tretirate drugu stranu tako da joj dajete djelić suvereniteta. Njegovi motivi su proeuropski motivi", kaže politički komentator, Branimir Vidmarović.

S tim se u Srbiji ne bi složili, ali ističu da je ovo rezultat pritiska Zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Motivi za dogovor s Kosovom su prije svega uzrokovani pritiskom iz Brisela i Washingtona, i svaki put kada se takvi dogovori dogode oni su dobri za građane Kosova, prije svega srpske manjine", poručuje Parun.

"Ova borba nije vezana samo za Srbiju, ovo je borba zdravog razuma, čovječanstva i civilizacijske tekovine u Europi", zaključuje Mihailović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato pozivaju sve da 17. rujna dođu na EuroPreid.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo