CHALRES III. / Organska hrana, pejzaži s motivom imanja, plesanje i homeopatija: RTL Direkt donosi portret novog kralja

Image

Njegov auto vozi na ostatke vina, ima brend koji proizvodi organski losos, po njemu se zove i jedna vrsta žabe

19.9.2022.
22:36
VOYO logo

Posljednji oproštaj s majkom, kraj jedne ere. Cijeli je život bio princ Charles ili Karlo III konačno je postao kraljem. "So help me God", prisegao je. "God save the king", uzvikivali su.

No njegovo je kraljevstvo skromnije nego ono koje je dočekalo njegovu majku. Dok je ona bila monarh u 32 zemlje, njezinom sinu je ostalo njih 14. "On likom odgovara liku monarha kakvim ga ja zamišljam. On ima puno godina, a svi mi mislimo da su kraljevi u godinama. Iako je Britanija na tronu radije vidjela Elizabetu nego Charlesa", kaže vanjskopolitička analitičarka Mirjana Rakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjesničar Anthony Seldon kaže: "I siguran sam da će palača vrlo pažljivo pratiti što anketa govori o njegovom vlastitom položaju i položaju monarhije." Nikada nije bio omraženiji nego nakon prekida s princezom Dianom. Turbulentni brak službeno je završio razvodom 1996. godine, godinu dana prije njezine smrti. A 2005. godine oženio se Camillom, nekadašnjom ljubavnicom.

Camillu je ipak prihvatila kraljevska obitelj, ali i britanska javnost. Danas su sinonim za pravu ljubav. "Računam na pomoć moje voljene žene Camille", rekao je. Razvedeni Charles, koji se oženio razvedenom Camillom, jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, a ima i svoj biznis - Duchy Organics. Prodaje bio voće, povrće i meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Mirjana Rakić /

'Elizabeta II. se držala onoga da je monarh spoj naroda i plemstva, reda i tradicije i to je provodila do zadnjeg dana'

Image
Mirjana Rakić /

'Elizabeta II. se držala onoga da je monarh spoj naroda i plemstva, reda i tradicije i to je provodila do zadnjeg dana'

Jedan od razloga zašto sam prije 40 godina krenuo s organskom proizvodnjom bio je taj što sam smatrao da se antibiotici pretjerano koriste. Rekli su mi da sam potpuni idiot što sam uopće predložio organski uzgoj. Bavi se i slikarstvom, a njegove se umjetnine prodaju i po 120 tisuća kuna. Česti motivi na slikama su imanja kojih ima 12.

Voli plesati, bio je i strastveni sportaš, zagovarao je i alternativnu medicinu - posebice homeopatiju, ali i zaštitu okoliša. " U biti prašume pomažu održati našu klimu hladnom", govorio je. On je često pokazao da ne može ostati hladne glave. Jako ga je naživciralo nalivpero. "Ne mogu podnijeti ovu prokletu stvar, što rade, svaki smrdljivi put". ljutio se. Slično je reagirao kada su ga novinari ispitivali o vjenčanju s Camillom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa, to je vrlo lijepa misao, zar ne, jako mi je drago da ste čuli za to. Blo… ljudi. Ne mogu podnijeti tog čovjeka, tako je grozan, stvarno je", komentirao je svojim sinovima.

Osmislio je i mali grad - Poudbury - eksperiment po njegovom arhitektonskom ukusu. Tamo živi 3500 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je pokazao da ima određene široke interese koje izlaze iz okvira poslova budućega kralja. I možda po tome možemo zaključiti da će on vladama slati pisma ili preporuke oko toga koje politike su bolje i što bi on preporučio", smatra povjesničar Tvrtko Jakovina.

"Ne mogu sa sigurnošću reći, gledajući njegova prošla djela, moramo biti oprezni, ali nadam se da će biti dobar kao njegova majka", rekao je Ufuk Alit iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će biti težak zadatak. Kraljicu je podržavalo čak 75% Britanaca, on je na 42%. Izgleda da je pred novim kraljem puno posla, sva sreća da se na njega pripremao 73 godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo