HASTA LA VISTA / Partijao u vrijeme lockdowna, ali i izveo UK iz EU: Direkt je pripremio najbolje od Borisa Johnsona

Navodno ima osmero djece, makar je on dosad priznao da ih ima šest. Za vrijeme lockdowna je u svom uredu bez grižnje savjesti održavao proslave

5.9.2022.
22:43
VOYO logo

Boris, Bojo, Bozo ili kako su ga Britanci voljeli zvati - lažljivac s broja 10, svoj posljednji rođendan kao premijer proslavio je ovog lipnja.

Bio je novinar i to najdraži novinar Margaret Thatcher, gradonačelnika Londona, ministar vanjskih poslova u vladi Therese May, a onda i premijer. Boris Johnson prošao je sve. I to s upečatljivim stilom, i još upečatljivijom frizurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradilišta, tvornica kave, poljoprivredne farme, šetnje s bikom. Nema gdje ga nije bilo. Od Indije do Australije. Biciklirao je i po Hrvatskoj.

Image
NOVA ŠEFICA VLADE /

Scholz prvi čestitao Liz Truss, a Johnson pozvao konzervativce da 'stanu iza nje 100 posto'

Image
NOVA ŠEFICA VLADE /

Scholz prvi čestitao Liz Truss, a Johnson pozvao konzervativce da 'stanu iza nje 100 posto'

"Moje ime je Boris Johnson. Biciklirali smo po Sutivanu. Bilo je potpuno sigurno i predivno", govorio je Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je Eton koledž, kojeg je pohađao i princ William. Bojo je elita, ali znao je prodati priču o čovjeku iz naroda, smatra Krešimir Macan.

"On je posvuduša, otkačena posvuduša. Od prvog dana kada se kandidirao za gradonačelnika Londona imao je taj pristup da bude među građanima, bio je u podzemnoj u spotovima, ma svugdje gdje su bili ljudi. Volio je biti u centru pažnje", govori politički analitičar, Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš je Boris zloupotrijebio svoj položaj. Dok su Britanci bili zatvoreni kod kuće, on je partijao u svojoj rezidenciji.

"Nitko me nije upozorio da je to bilo protiv pravila", rekao je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partygate afera tijekom lockdowna, njegova objašnjenja koja su se mijenjala, policijska istraga kojom je utvrđeno da je prekršio zakon - bile su game over za osebujnog premijera.

"Na kraju padnete na nečemu kao što je partijanje. Ljudi ne vole licemjerje. Možeš raditi što hoćeš, imati ljubavnice, izvanbračnu djecu, to svi imaju, ali nemoj govoriti jedno, a raditi drugo", kaže Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se to svidjelo ni Philu. Britancu koji već 6 godina živi u Hrvatskoj, ali pratio je sve što radi njegov premijer.

"Mislim da je posao gledao kao zabavu. A događale su se ozbiljne stvari. Poput pandemije, rata u Ukrajini i Brexita. Ništa od toga nije shvaćao ozbiljno", objašnjava Philip Tomlinson, Britanac u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda nije shvaćao ozbiljno, ali napravio je ono što nisu mogli njegovi prethodnici - izveo je Ujedinjeno Kraljevstvo iz Unije.

-Možete li obećati britanskoj javnosti da nećete tražiti još jednu odgodu Brexita u Brusselsu? "Da, mogu. Jer radije bih bio mrtav u jarku", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanjao je da će imati najduži mandat, da će biti kralj svijeta, a onda ga je uz partygate aferu dotukla afera stranačkog kolege Chrisa Pinchera kojeg su optužili za seksualno uznemiravanje muškaraca. A navodno je Johnson za to znao prije nego što ga je predložio za člana parlamenta.

"Kao lider morate biti primjer drugima. Ako niste primjer to će razočarati ljude oko vas. I mislim da on nikada nije bio dobar primjer nikomu", poručuje Tomlinson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički stroj konzervativaca tijekom Brexita 2019. postao je gubitnik čiju ostavku je htjelo čak 70 posto Britanaca. Britanski Trump, kako ga je nazvao Guardian, tražit će novi posao.

Želim vam svima zahvaliti. Hasta la vista baby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo