KRAJ JEDNE ERE / RTL-ova reporterka na ispraćaju Elizabete II.: 'London je na pune dvije minute potpuno utihnuo'

RTL-ova reporterka je kazala kako je taj trenutak bio iznimno neobičan

19.9.2022.
22:32
VOYO logo

Među dva milijuna ljudi koji su danas bili na londonskim ulicama bili na posljednjem ispraćaju Elizabete II., bila je i RTL-ova Maja Oštro Flis. Za RTL Direkt je ispričala kako je dan izgledao.

"Dug je to radni dan bio kad pogledam s odmakom što se sve događalo i to možda jest bila privilegija. Dvije bi stvari istaknula. Prva je nevjerojatna tišina kada je lijes kraljice Elizabete ulazio u opatiju. Neobično reći za sprovod, ali bila je to fantastična predstava, scenografija, sve je bilo u istom ritmu. Ta tišina koja je nastala nakon što se to dogodilo, London je na pune dvije minute potpuno utihnuo i to je bilo iznimno neobično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su bili ponosni jer se jako diče tradicijom i ljubavlju prema Elizabeti. Bila je 70 godina na tronu. Čovjek koji je bio u redu nekoliko sati kako bi odao počast rekao je: 'ona je 70 godina dala nama, najmanje što mogu je njoj vratiti ovih 9 sati koliko je čekamo u redu'. To su Britanci", kazala je Oštro Flis.

Kazala je kako je London rano ujutro izgledao kao grad duhova, ali da sada ne izgleda tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina restorana i kafića je bila zatvorena, banke nisu radile. Danas niste mogli položiti vozački, otići na medicinski pregled ako nije hitan. Nisu svi turisti ovdje otišli put opatije, put Buckinghamske palače. Kad je sve završilo, sav taj centar koji je bio u potpunosti paraliziran sada je živnuo", kazala je Oštro Flis.

"Britanci na pitanja oko kralja Charlesa govore u rukavicama. Činjenica je da od strane britanskih medija nije bio najomiljeniji lik u kraljevskoj obitelji. Sada se više izvlače na kartu da mu je sve oprošteno. On je novi kralj, ali je i dalje tugujući sin koji je u žalosti za majkom. Vidjet ćemo što će biti u narednim mjesecima. Sigurno je jedna era gotova, sada stiže ta druga i sigurno je da Velika Britanija već dugo neće imati kraljicu", kazala je Oštro Flis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo