Ćorić, Vanđelić ili INA / Tko tu koga laže?

Na pitanje je li bivši ministar Ćorić vršio pritisak na vas, Vanđelić je samo kratko odgovorio: 'Da, je'

30.8.2022.
22:24
VOYO logo

Tko to tu laže? Radi se o slučaju INA, o slučaju curenja plina. Bivši predsjednik Nadzornog Odbora Damir Vanđelić danas kaže da je sve u INA-i i MOL-u upozoravao da se nešto događa, da kompanija godišnje gubi 200 milijuna eura.

U posjedu smo maila koji je Vanđelić poslao među ostalima i tadašnjem ministru Tomislavu Čoriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslao ga je u srpnju 2021. godine, dakle godinu dana nakon što je, prema USKOK-ovim informacijama počela organizirana akcija pljačke INA-e. Usporedio je poslovanje INA-e i MOL-a - a u grafu koji je poslao jasno se vidi ogromna razlika u poslovanju 2020 godine.

Ali Tomislav Ćorić na to je danas odgovorio da se služi alternativnim činjenicama, a INA je odgovorila da insinuacije pokušava potkrijepiti mailovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da su gubici prikazani u grafu posljedica pandemije, i da je to poslovanje godinu dana prije potpisivanja plinskih ugovora.

Večeras u emisiji RTL Danas, na pitanje je li bivši ministar Ćorić vršio pritisak na vas, Vanđelić je samo kratko odgovorio: "Da, je".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U šest godina koje je proveo na čelu Nadzornog odbora INA-e, gospodin Vanđelić nikada nije glasao protiv odluka koje su donesene na tom tijelu. Nadalje, Vanđelić nije nikada na sjednicama Nadzornog odbora izjavio, niti je poslao mail koji bi ukazivao na to da INA gubi novac, kako to tvrdi danas. Gospodin Vanđelić svoje insinuacije danas pokušava nevješto potkrijepiti mailovima kao navodnim dokazima", rekli su iz INA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo