ministrova kriva računica / RTL ima dokaz: Zmajlovićevo preseljenje je 5 milijuna kuna skuplje

Nastavlja se afera skupog useljenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode i pripadujućih agencija u elitni privatni neboder u Zagrebu. Zbog cijelog slučaja i premijer Zoran Milanović je tražio očitovanje ministra Zmajlovića. Na direktan RTL-ov upit ministru o tome je li spreman dati ostavku ako se dokaže da se preseljenjem neće uštedjeti, ministar Zmajlović ponovno uvjerava da se radi o uštedi. RTL je u posjedu dokumenata koji direktno dokazuju kako ministar obmanjuje javnost.

16.10.2014.
18:38
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg intervjua u RTL-u Danas u kojem je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael  Zmajlović prvi put priznao stvarni trošak useljenja u elitni zagrebački neboder i u kojem je potvrdio kako je ta cifra ipak dvostruko veća od one koju je dosad prikazivao javnosti, slijedila je lavina reakcija javnosti. Međutim, on i dalje tvrdi da se radi o uštedi u odnosu na dosadašnje troškove.

Na direktan RTL-ov upit ministru o tome je li spreman dati ostavku ako se dokaže da se preseljenjem neće uštedjeti, ministar Zmajlović je odgovorio: "Ne mogu o tome govorit. Govorim vam da stojim iza svake brojke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrove su brojke, koje je tek sad prvi put iznio, da su dosadašnji ukupni troškovi zakupa i održavanja prostora ministartva, zavoda, Agencije i Fonda za zaštitu okoliša na lokacija bili 15,5milijuna.

No, RTL je u posjedu dokumenta u kojem se nigdje ne spominje ta cifra od 15,5 milijuna već su ukupni troškovi svih institucija koje sele u ovaj neboder 9,6 milijuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokument koji dolazi iz njegova Ministarstva, sam ministar opovrgava opovrgava.

"Vi koristite neke izvore koji nisu iz Ministarstva i ja vam na to ne mogu odgovarat", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Zagreb Tower: RTL otkriva računicu Zmajlovićevog preseljenja

Izvor naših informacija je studija Ministarstva koju potpisuje troje ministrovih pomoćnika. Privatniku će se plaćati ukupno 14.8 milijuna godišnje. Dakle, 5.2 milijuna kuna javnog novca više nego dosad izdvajat će se za boravak državnih namještenika u ovim prostorima idućih 5 godina.

Kada se razdvoje ti troškovi, vidi se da će Ministarstvo, Zavod i Agenciju plaćati 6.3 milijuna kuna, a samo Fond 8.5 milijuna kuna. Isti taj Fond dosad je na godinu ukupne troškove prostora plaćao 3.5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa se ne skriva, nema tajnih ugovora i sve je transparentno, a Fond je vanproračunsko tijelo koje ima svoj proračun i tu je još uvijek ušteda", istaknuo je Zmajlović.

Fond proračuna puni se iz nameta koje svakodnevno plaćamo pri dobivanju raznih dozvola. U jeku razgovora o uštedama u državi njegovi kolege iz Vlade nisu htjeli komentirati treba li ministra smijeniti zbog obmane javnosti i Vlade prilikom predstavljanja plana preseljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brinem o svim novcima, ali odluka o tome je li netko ostaje ili ne ostaje - u rukama je premijera", kazao je zamjenik ministra financija Igor Rađenović.

"To je očito top tema u Hrvatskoj, a ja mogu reći da se jedino želim baviti poticanjem poduzetništva", poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi li se o uštedi, vjerujem da će on to argumentirati", dodao je ministar uprave Arsen Bauk, a potpredsjednica Vlade Vesna Pusić nije htjela komentirati ovu situaciju.

Zbog cijelog slučaja i premijer Zoran Milanović je razgovarao s ministrom Zmajlovićem, a kako neslužbeno doznajemo, objašnjenje koje mu je dao, premijer je prihvatio - zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo