Provjera standarda / RTL-ova turistička patrola na autobusnom kolodvoru i u zračnoj luci

Sredina je kolovoza, a u Zagrebu pravi turistički mravinjak. Mjesto na kojem će mnogi uslikati prvu ili posljednju fotografiju - upravo je autobusni kolodvor. Zdanje na čiji spomen arhitekti zakolutaju očima - ne oduševljava ni turiste.

16.8.2014.
19:12
VOYO logo

Nepovoljno vrijeme izazvalo je pravu najezdu turista u glavnom gradu Hrvatske, koji se svakodnevno slikaju ispred zastarjelog autobusnog kolodvora.  

Potrebno ga je osvježiti, promijeniti, kako bi bio atraktivniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer sadašnji je izgled dobio još 1987. Ipak, uveden je bežični internet, putem interneta se mogu i kupiti karte, no na blagajnama koje rade od 0 do 24 ne primaju se kartice.

Čekaonice su ostale u prošlom stoljeću, u njima je vruće, no wc, koji se plaća - uredan je i čist. Restoran se preuređuje, pa turisti mogu jesti samo brzu hranu. Autobusi staju na čak 44 perona - za neke zbunjuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kolodvor je blizu središta grada, u neposrednoj je blizini i tramvajska stanica pa je zaslužio prolaznu ocjenu.

Ipak, na njemu nema baš ni dovoljno mjesta za sjedenje, a vlakove se ponekad čeka predugo! Ako to vrijeme poželite skratiti ručkom u restoranu – zaboravite, jer jedini restoran ovdje je zatvoren prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WC se također plaća, čist je, no daleko od čistih su pothodnici do perona. Osoblje je zato prilično ljubazno.

''Informacije su bile jako korisne, a službenica je tečno govorila engleski. Jako lijepo'', oduševljen je Guy iz Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je na blagajnama unutarnjeg prijevoza red, međunarodni za to ne mari. A kad se jednom i dođe na red, karte se ispisuju baš kao nekad.

Bolje je tek kad se iziđe s kolodvora,  pa ocjena nije prolazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni s manje vremena, kao i oni iz udaljenijih krajeva u Zagreb stižu avionom. Cijene su u zračnoj luci ekskluzivne, ali ne i doček. Pred turističkim informativnim centrom gužva jer radnika nema.

Aerodrom je za razliku od kolodvora klimatiziran, jako čist, a wc je besplatan, no galerija s koje se mogu gledati avioni zatvorena je zbog sigurnosnih razloga. Internet je besplatan, ali vremenski ograničen. Nakon što potrošite 15 besplatnih minuta na wi-fi, internet možete koristiti u internet korneru i to sat vremena za 30 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovina je malo, kao i ugostiteljskih objekata, što bi se trebalo promijeniti završetkom izgradnje novog terminala.

Zračna luka doista izgleda u redu, pa je takva i ocjena. No samo u redu, nije u redu ako bismo željeli da turisti kod nas sa zadovoljstvom troše novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo