4300 kilometara od kuće / RTL prenosi čestitke hrvatskih vojnika iz Afganistana!

Teško je biti na blagdane bez obitelji i doma - i to čak 4 300 kilometara daleko. A upravo tako Božić provodi 170 hrvatskih vojnika u misiji u Afganistanu. Njima je Božić čestitao predjsjednik Josipović, a oni su preko RTL-a poželjeli sve najbolje svojim obiteljima i cijeloj Hrvatskoj.

25.12.2013.
19:42
VOYO logo

Uz božićnu hranu i molitvu američki vojnici u Kabulu su prigodno proslavili Božić, a i hrvatski vojnici udaljeni 4300 kilometara od Hrvatske stvorili su blagdansko ozračje.

Zorica iz Vinkovaca već je 20 godina u Hrvatskoj vojsci, a ovo joj je druga ISAF misija.

Ovaj 22. hrvatski kontingent već četiri mjeseca patrolira i pruža potporu afganistanskim sigurnosnim snagama, do kraja ožujka 2014. godine – ovih 170 hrvatskih vojnika neće vidjeti svoje obitelji. Mariju i Mirku ovo je prva misija.

Hrvati u mirovnim misijama diljem svijeta sudjeluju već 14 godina, u Afganistanu su od 2003. Iako žive po strogom vojnom rasporedu, često se nađu u nepredviđenim situacijama.

U to malo slobodnog vremena, najčešće na ovaj način, putem Skypea, pričaju s obitelji i prijateljima. A ovim putem sad šalju božićnu poruku.

"Svim građanim i građankama republike Hrvatske. čestiti Božić i nova godina, pogotovo mojoj obitelji, mojim sinovima, mojoj mami i svim prijateljima koji me poznaju", poručila je desetnica Zorica Božićević.

Mandat misije ISAF, u čijem su sastavu i hrvatski vojnici, istječe s krajem iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo