BOLJE IKAD NEGO NIKAD / RTL se provozao brzom cestom koju smo čekali 26 godina

Više od 26 godina čekalo se na brzu cestu Solin/Klis koja Dalmatinu povezuje sa Splitom. I dočekalo se - građevinski radovi napokon su završeni i na zadnjoj dionici, pa je cesta u punom profilu spremna za puštanje u promet.

30.11.2014.
18:45
VOYO logo

Možda ima profil brze ceste, ali ova između Solina i Klisa radila se sporije nego ijedna prije. Trebalo je punih 26 godina da na njoj krenu završni radovi.

U deset kilometara  prometnice s pet trakova utrošeno je 250 milijuna kuna, a Hrvatske ceste imaju opravdanje za probijanje svih rokova gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je riječ o deset i pol kilometara, izgrađenih deset vijadukata, četiri tunela, jedan umjetni tunel i sada još pet voznih traka. Cijela brza cesta radila se po fazama, po prometnoj opterećenosti i naravno po potrebi za sigurnost prometovanja", objašnjava glasnogovornica Hrvatskih cesta TamaraPajić.

Poslijepodne je u promet pušteno i zadnjih 1,5  kilometara nove dionice na koji će promet biti preusmjeren dok se ne ušmika već postojeći dio ceste. U Klisu su sretni jer su je dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugoj gradnji pridonijeli su i problemi s nedostatkom novca te tvrtkama koje su izvodile radove. I Splićanima je sve to predugo trajalo.

"Ma to ja ne bi nikada ni otvorio. Zbog toga što nije ni protrebna", rekli su neki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potrebna je - u prosjeku cestom prođe 40.000 vozila na dan. A sada ih se očekuje još i više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo