KAZNA ZA PREVARANTE / Rulja javno bičevala prodavača loše robe

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Najnovija snimka iz Bolivije prikazuje bičevanje lopova koji su prodavali lošu kinesku robu po (pre)visokim cijenama. Osveta prevarene mase bila je brutalna!

22.3.2012.
16:32
Screenshot
VOYO logo

Ujedinjeni narodi, SAD i vlade zemalja južne Amerike već duže vrijeme pozorno prate rad pravosudnih organa u Boliviji. Ove je godine taj 'monitoring' dodatno pojačan jer je porastao broj masovnih linčovanja u toj zemlji, što je posebice zabrinulo najveću svjetsku organizaciju.

S druge strane, stanovnici iz zabačenih dijelova Bolivije brane se tvrdnjom da se ne mogu (o)braniti od kriminala i kriminalaca ukoliko sami ne mogu kažnjavati krivce jer policije navodno nikada nije prisutna u pravo vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U društvu koje još uvijek funkcionira na plemenskim osnova starješina sela najčešće preuzima pravdu u svoje ruke jer bolivijska policija ne poduzima - ništa. Iako tvrdi da za lakše oblike kaznenih djela kao što je krađa slijedi kazna bičevanjem, nisu rijetki slučajevi da rulja do smrti linčuje počinitelja nedjela.

Najnovija snimka iz Bolivije prikazuje bičevanje lopova koji su prodavali lošu kinesku robu po (pre)visokim cijenama te posuđivali novce od naivnih seljaka obećavši im visoke kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijesna je rulja uhvatila trojicu lopova iz Perua, a nekolicina prevarenih uzela je pravdu u svoje ruke te bičevima nasrnula na polugole Peruance koje je od linča spasila intervencija policije. Video pogledajte OVDJE.

"Ljudi su bili vrlo ljuti. Htjeli smo kazniti unutar naše zajednice. Nismo ih mislili ubiti, već kazniti kako im više ne bi palo napamet krasti i varati", rekao je jedan od seoskih starješina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo